Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Twitter'ın toplumdaki algıyı doğru yansıtmadığını belirtti. Özel, "Twitter'ın şartlar kötüye gittikçe linç kampanyasına dönüşebildiğini ve gerçeği örtebileceğini" ifade etti. Özel, "Twitter'daki fikirleri reddetmiyorum ama orada oluşan kanaatin sokakta her zaman karşılığı olmadığını" vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı

Özel, Özgürlükçü olduklarının altını çizerek, TikTok'un Türkiye'deki önemine değindi. TikTok'un belli bir toplum kesiminin sosyalleştiği ve hayata psikolojik olarak dokunduğu bir mecra olduğunu belirten Özel, "TikTok'a yaşananların ne olduğunu anlamaya çalışmak lazım. Yasaklamak yerine, TikTok'un sosyolojisini anlamak gerekiyor. Yasaklar çözüm olmaz, bazı davranışları yer altına indirir ve bu sorunlu bir durumdur" dedi.

Özel, siyasetçilerin görevinin, toplumsal sorunlara çözümler üretmek olduğunu belirtti ve "Görünür olması rahatsızlık duyulan hususlara toplumsal çözümler üretilmesi lazım" diye ekledi.