ESKİŞEHİR HABER

15 Temmuz Şehitleri ESOGÜ'de anıldı!

Abone Ol

EskişehirHaber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şenocak; Türk milletinin 15 Temmuz FETÖ'nün hain girişimine karşı direnişidir. Bu uğurda , Allah u Ekber nidalarıyla canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şükramızı sunuyorum" Dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi içeresinde yer alan Atatürk Anıtı'nın önünde gerçekleştirilen törende konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. DR. Kemal Şenocak: " 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimizi yıkmak isteyen hainler kahraman Türk Ordusunun üniformalarını kirleterek ülkemizi ve milletimizi emperyalist amaçlar uğruna karanlığa sürüklemek için darbe girişiminde bulunmuşlardır. Amaçlarına ulaşmak için her türlü ahlaksızlığı göze alan  bu hainler Türkiye Büyük Millet Meclisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesini vatanına milletine devletine bağlı polis ve askerlerimize ait karargahları alçakça bombalamışlar, darbeye karşı koyan sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir.

Demokrasine yürekten bağlı milletimiz ise sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gösterdiği şanlı direnişle hain FETÖ kalkışmasını durdurmuş Tüm dünyaya Türk milletinin özgürlüğüne ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını göstermiştir. 15 Temmuzda iradesini demokrasiden yana kullanan aziz milletimiz böyle hain hedeflere asla geçit vermeyecektir.  Bizlere düşen ise 15 Temmuz 2016 yaşananları ve bunun arkasındakileri çok iyi bilmek. Gelecek nesillere tüm yönleri ile aktararak. Gençlerimize bayrak ve millet sevgisini aşılamaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.  Yaralanan gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Şeklinde açıklamalarda bulundu. 
15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini anmak için gerçekleştirilen tören ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak'ın konuşmasının ardından  sona erdi.