SİYASET

Çiğdem Karaaslan: "2023 seçimlerinden büyük bir zaferle çıkacağız"

Abone Ol

Basın mensuplarıyla bir araya gelinin programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 2023 seçimlerinde zafere olan inançlarının tam olduğunu belirtti. Seçim yaklaştığı için değil de her zaman saha çalışmalarına önem verdiklerini belirten Karaaslan, “2023 seçimlerine dokuz ay gibi bir süre kaldı. Bu süre içerisinde, seçim yaklaştı diye sahada olanlardan değiliz. Biz, bir önceki seçimin bitmesinin ertesi günü sahaya inen ve çalışmalara kaldığı yerden aynı heyecanla devam eden bir teşkilatın mensuplarıyız. Tabii korona virüs sürecinde sekteye uğrayan bu çalışmalarımız biz siyasetin gönül inşa etme olduğunu bilenler olarak kaldığımız yerden hızla devam ettik. Biz masanın gücüne değil, sahanın gücüne inanıyoruz. 2023 seçimlerinden inanıyoruz ki Cumhur İttifakı olarak çok büyük bir zaferle çıkacağız. Ama aynı zamanda AK Parti olarak da inşallah 16. büyük seçim zaferimizi elde edeceğiz” dedi.

“TOGG, Türkiye'nin otomobili bir dünya markası olma yolunda”
Eskişehir’de bulunması dolayısıyla 1961 yılında yapılan Devrim otomobilinin engellendiğini hatırlatan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TOGG’un engellenemeyeceğini ve dünya markası olacağını, “Devrim otomobili, yarım kalmış bir hayal. Eskişehir için çok önemli. Devrim otomobili 30 kadar genç mühendisin 120 gün kadar süre içerisinde yapılması istenen projeydi. Proje aslında hayata geçti. Aslında o otomobil üretildi. Ama ne yazık ki kamuoyu baskısının ve basının hayalin gerçekleşeceğine milleti hiç inandırmaması engel oldu. O gün devrim otomobili belki yarım kaldı. Belki bir hayal kırıklığına dönüştü. Ama bugün devrim otomobili TOGG, Türkiye'nin otomobili bir dünya markası, bir küresel marka hedefi olma yolunda inşallah. Diyoruz ki o 29 Ekim'de olamadı ama bu 29 Ekim'de olacak. 99. yılımızda fabrika hayata geçecek ve ardından da 2023’ün ilk çeyreğinde banttan indirilecek” sözleriyle ifade etti.

“Türkiye 100. yılında doğalgazına kavuşacak”
Dünya genelinde yaşanan enerji krizinden kendi kaynaklarını kullanan ülkelerin hasar almayacağını ve bu doğrultuda Karadeniz’de çıkan doğalgazın büyük önem arz ettiğini belirten Çiğdem Karaaslan, “2023 yılı sadece bir seçim zamanı olmadığını sizlere ifade etmek istiyorum. Enerji Bakanımız bahsetti. Dünyada böyle büyük bir enerji krizi yaşanırken dün yapılan açıklamayla tabii ondan önce Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yolu zaten işaret etmişti ama gerçekten çok önemli gelişmeler oluyor. Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküp doğalgazda, Sakarya gaz boru hattının 140 kilometresi tamamlandı. 20 kilometre kadar bir alan kaldı. Türkiye’ye, 100’üncü yılının Mart ayının ilk haftasında inşallah gaz akışı sağlanacak. Bu ülkelerin küresel meseleyle baş etmek için öncelikle kendi kendine yetebilecekleri sözünü vurguluyor. Türkiye’nin stratejisi kendi doğalgazını çıkarabilecek kadar güçlü olabilen ve bunu vatandaşıyla paylaşarak Avrupa'nın düştüğü duruma düşmeme noktasında bir gelecektir” diye konuştu.