Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

Abone Ol

Son zamanlarda yapılan zamlar üzerine faturalar artınca çareler kendi yöntemlerimize kaldı. Sizin için bu haberimizde doğaldan tasarruf yöntemlerini araştırdık.

Isı yalıtımı ve levhaları kullanın!

Peteklerden yayılan ısı arkasında bulunan duvarı ısıttığı için petek arkasına ısıyı yansıtacak levhalar konulmalıdır. Ayrıca çift cam kullanımı da yalıtımı oldukça arttırır.

 Kombiyi aç kapa yapmak.

Genellikle en çok yapılan yanlışların başında gelmektedir. Ortam ısındıktan sonra tasarruf amaçlı kombi kapatılsa da aslında farkında olmadan daha çok doğalgaz harcaması yapılmış olur. Kombiyi her açıp kapamada daha çok enerji harcayacaktır. Zaten ısınmış olan bir peteği tekrar soğumaya bırakınca ortam ısısı düştüğünde tekrar peteği ısıtan enerji aslında fazladan enerji tüketimi demek. Bunun yerine belli ısıya ulaşan ortamda kombiyi kapatmak yerine ısı düşürülmelidir.

Doğru kombi tesisatı yapılmalıdır.

Kullanılan kombinin iyi olması kadar onun doğru bir tesisatla takılması da önemlidir. Aksi halde bir oda daha fazla ısınıp diğer oda daha az ısınıyorsa bir problem var demektir. Bunun içinde düz borular tercih edilmeli.

  • Doğal gaz peteğinde çamaşır kurutmayın!
  • Pencere ve kapı kenarında çatlamalar varsa onarın oda da çamaşır kurutmamaya dikkat edin.
  • Güneş ışınlarından daha fazla yararlanın!
  • Evi dekore ederken peteklerin önünü kapamayın!
  • Isı pay ölçer kullanın!