ESKİŞEHİR HABER

Eskişehir'de hamsinin yanına yaklaşılmıyor!

Abone Ol

Balık sezonunun yavaş yavaş sonuna gelinmesi nedeniyle Eskişehir’de balık fiyatlarında yükseliş yaşanıyor.

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan ve doktorların da sıkça tüketilmesini önerdiği balık fiyatlarında, sezonun bitmesine yakın artış yaşanıyor. Vatandaşlar ise sezon bitmeden balıkları alıp buzdolabında muhafaza ediyor.

BALIK FİYATLARI ARTACAK

15 Nisan’da sezonun komple kapanmasına yakın balık fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken balıkçı esnafı Muharrem Şahin, “Hamsi fiyatları yükselişte. Geçen hafta 70-80 lira arası olan hamsi şimdi 100 lira. Bunun sebebi yavaş yavaş sezon sonuna gelmemiz ve 15 Nisan'da sezon komple kapanıyor bu yüzden balık fiyatları artık yükselecek. Sardalya 40 liraydı şu an 70 lira. Palamut 50 liradan devam ediyor çünkü bu sene palamut boldu. Çinakop 80 liraydı şu an 200 lira oldu kilosu. İstavrit çok pahalı bu sene az olduğu için. Mezgit 120 liraydı şimdi 220 lira.” dedi.

VATANDAŞ BALIĞI BUZLUĞA ATIYOR

Bu sene palamut bolluğu yaşandığını dile getiren Şahin, “Balığın sezonu biteceği için insanlar şimdiden alıp buzluğa atıyorlar. Sezon bitmeden balığa yetişmeye çalışıyorlar. Sezon sonu olmasına rağmen en çok talep balığa.” şeklinde konuştu.