ESKİŞEHİR HABER

Anketten Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesine büyük isyan çıktı!

Abone Ol

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un ilçedeki içkili yerler bölgelerini attırma kararı ve seçilen yerler şehirde büyük tepkiyle karşılanırken, EskisehirHaber.com yaptığı anketle Eskişehirlilere bu projeyi destekleyip desteklemediklerini sordu. Binlerce kişinin katıldığı anket sonucunda Kazım Kurt'un kararına büyük isyan olduğu görüldü... Kazım Kurt şimdi Eskişehir halkının sesine kulak verecek mi merak ediliyor. İşte anketle ilgili çarpıcı detaylar ve Eskişehirlilerin yaptığı yorumlar...

. Büyük bir katılım yaşanan ankette 5 bin 306 kişi oy kullandı. Anket sonucu Eskişehirlilerin bu konudaki yaklaşımını açık ve net bir şekilde ortaya koydu... Ankete katılanların yüzde 87.4'ü "Hayır" diyerek Kazım Kurt'u bu konuda desteklemediklerini belirtirken, sadece yüzde 12,6'lık bir kesim Kazım Kurt'un projesini "Evet" diyerek desteklediklerini belirtti. İşte anketimizle ilgili detaylar, yapılan yorumlar ve Eskişehirlilerin görüşleri...

Odunpazarı'nda İstiklal Mahallesi'nde Adalar Sokak ve Başarılı Sokak, Vişnelik Mahallesi'nin göbeğindeki ve okullar bölgesindeki Kayıhan Sokak, Büyükdere Mahallesi'nde ESOGÜ Üniversitesi yerleşkesi karşısındaki Fakülte Sokak ve Osmanlı Devleti'nin ilk hutbesinin okunduğu Karacaşehir gibi yerlerde içkili çok sayıda işletmeye ruhsat verilmesinin önünü açan karar Eskişehir'de büyük tartışma yaratmıştı.

Karar sonrasında Eskişehir'dek siyasilerden de birçok tepki gelmiş. AK Part Milletvekili Emine Nur Günay da yaptığı açıklama ile tepkisini dile getirmişti.

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen, CHP grubunun oy çokluğu ile alınan kararı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "ilçede ticaretin engellenemeyeceği" gerekçeleri ile savunmuştu. MHP Eskişehir Millevekili Metin Nurullah Sazak da tepki gösteren isimler arasında yer almıştı.

Kayıhan Sokak gibi binlerce öğrencinin bulunduğu ve ailelerin oturduğu bölgelerde barlar sokağı oluşturulması büyük tepki toplamıştı. Karara en baştan tepki gösteren isimlerden AK Parti Grup Bakan vekili Murat Özcan, kararı mahkemeye taşıyacaklarını açıklamıştı.

AK Parti, MHP, DP, DSP gibi çok sayıda siyasi partiden, sivil toplum örgütlerinden gelen tepkilerin yanı sıra, Memur-Sen'in öncülüğünde Kayıhan Sokak'ta düzenlenen basın açıklamasında bölge sakinleri de Kazım Kurt'un okullar bölgesinde barlar sokağı projesine karşı çıktığını belirtmiş, kararın geri alınmasını istemişti. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar da karara tepki göstermişti.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir de Kazım Kurt'un içkili yerleri artırma ararına tepki göstermişti.

Kazım Kurt'un kararına birçok siyasi partiden tepki geldi. DP Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan da Kazım Kurt'a sert tepki göstermiş, CHP'nin bu karardan vazgeçmesini istemişti.

DSP yönetimi de Kazım Kurt'a tepki göstererek kararın doğru olmadığını gündeme getiren açıklamalarda bulundu.

EskisehirHaber.com'un yaptığı ankete binlerce kişi katıldı, oy kullandı, web sitemizde ve sosyal medyada yaptıkları yorumlarla görüşlerini belirtti. Ankete katılan 5 bin 306 kişiden yüzde 87.4'ü "Hayır" diyerek Kazım Kurt'u bu konuda desteklemediklerini ifade tti. Ssadece yüzde 12,6'lık bir kesimden Kazım Kurt'un projesini "evet" desteği çıktı. Yaşanan bu tepkiler sonrasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuyla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. Halkın sesine kulak verecek mi merak ediliyor... İşte EskisehirHaber.com'un binlerce kişinin katıldığı anketinde yapılan yorumlardan bazıları...

EskisehirHaber.com'un "Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesini destekliyor musunuz" diye sorduğuve binlerce kişinin katıldığı anketinde ezici bir çoğunluk karara karşı çıktı, desteklemediğini belirtti.

EskisehirHaber.com'un "Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesini destekliyor musunuz" diye sorduğuve binlerce kişinin katıldığı anketinde ezici bir çoğunluk karara karşı çıktı, desteklemediğini belirtti.

EskisehirHaber.com'un "Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesini destekliyor musunuz" diye sorduğu ve binlerce kişinin katıldığı ankete yapılan yorumlar...

EskisehirHaber.com'un "Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesini destekliyor musunuz" diye sorduğu ankete çarpıcı yorumlar geldi, Eskişehirliler görüşlerini belirtti.

EskisehirHaber.com'un "Kazım Kurt'un Barlar Sokağı projesini destekliyor musunuz" diye sorduğu ankete Eskişehirlilerin yaptığı yorumlardan bazıları...