ESKİŞEHİR HABER

Çifteler Belediyesi'nden örnek mücadele... Kadir Bıyık: Öncelik halkımızın sağlığı

Abone Ol

Koronavirüs ile mücadele ülkemizde devam ederken, Çifteler Belediyesi de bu mücadelede ilçedeki tedbirlere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, bu zorlu süreçte kurallara uymanın önemine dikkat çekerek, belediye olarak ilçede yaptıkları örnek çalışmaları anlattı...

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çifteler Belediyesi ekipleri ilk günden itibaren özellikle kamusal ve kalabalık alanlardaki dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Kadir Bıyık, ekiplerin mahallelerde, resmi kurumlarda, okullarda, camilerde, park ve bahçelerde, toplu kullanım alanlarında, sokaklarda, yol ve kaldırımlarda, caddelerde dezenfekte çalışmalarını yaptığını, halkı salgından korumak için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Çifteler Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüsle mücadele kapsamında, ilçe halkını korumak için fırınlar, kasaplar, manavlar, marketler gibi işletmelerde de düzenli denetimlere hız kesmeden devam ediyor.

Çifteler Belediyesi ekipleri okulları ve camileri de düzenli dezenfekte ediyor.

Sebze ve hayvan pazarı açılmadan önce pazar yeri ve çevresinde belediye ekipleri dezenfekte çalışmalarına gece gündüz demeden devam etti. Pazarlar dezenfekte ve gerekli önlemler alınmadan açılmadı.

Belediye ekipleri, Emniyet güçleri ile birlikte; pazar yerlerine girişte ateş ölçümleri yapıyor ve kontrol noktaları ile yoğunluk kontrol altında tutuluyor.

Çifteler Belediyesi ekiplerinin tıbbi maske dağıtımı da yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Kadir Bıyık, pazar yerlerine maskesiz girişlere de izin verilmediğini kaydetti.

Çifteler Belediyesi pandemi sürecinde sokakta yiyecek sıkıntı çeken sokak hayvanlarını da unutmadı, ekipler su ve mama dağıtımları gerçekleştirdi.

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, ilçede koronavirüsle mücadele konusunda, "Hemşehrilerimizin bu zorlu süreçte duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Koronavirüs dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam etmektedir. tedbiri elden bırakmamalıyız" dedi.

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, "Hemşehrilerimden sosyal mesafe kurallarına uymalarını, maske takmalarını, tedbirleri elden bırakmamalarını önemle rica eder, herkese sağlıklı günler dilerim dilerim" diye konuştu.

Çifteler Belediyesi ekipleri ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına büyük önem veriyor, tedbiri elden bırakmıyor.

Çifteler Belediyesi ekipleri ilçedeki hastanede de dezenfekte çalışmaları yaptı, sağlık çalışanlarının koronayla mücadelesine destek veriyor.