ESKİŞEHİR HABER

"Çilek ay" tutulması... Muhteşem görüntüler...

Abone Ol

Çilek Ayı tutulması gerçekleşti

2020 yılının ikincisi olan ve Çilek Ayı olarak adlandırılan dolunay Türkiye'nin farklı şehirlerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu. İşte görsel şölenden fotoğraflar...

oğa olayları tutkunlarının merakla bekledikleri ay tutulması akşam saat 20.45 sıralarında başladı. İstanbul'da Çamlıca Büyük Camii dolunay ile oluşan güzel görüntüler objektiflere yansıdı. Salacak Sahiline gelen vatandaşlar dolunayının güzel görüntüsü izledi.

Vatandaşlar Kız Kulesi, Topkapı Sarayı ile dolunayın oluşturduğu görüntülere hayran kaldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile dolunayın birlikteliğinden kartpostallık görüntüler oluştu. Hakkari, Van ve Hatay gibi farklı şehirlerdeki dolunay manzaraları da adeta büyüledi... İşte 5 Haziran’da 15 derece Yay burcunda saat 22:13’te meydana gelen dolunay ve tutulmadan fotoğraflar...

İstanbul Boğazı'nda akşam saatlerinde beliren dolunay ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün görüntüsü görenleri mest etti.

İstanbul Boğazı'nda akşam saatlerinde beliren dolunay göz kamaştırdı. Emirgan sahiline gezmek için gelen vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile dolunayın birleştiği manzaranın tadını çıkardı. Köprü ile dolunayın aynı karede buluşması kartpostallık görüntü oluşturdu.

Hatay’da parlaklığıyla 'Süper Ay'ı anımsatan dolunayın rüzgar gülleriyle görüntüsü izleyenleri mest etti. Hatay’ın Belen ilçesinde dolunayın görüntüsü doyumsuz manzara oluşturdu. Parlaklığı ve görkemiyle Süper Ay’ı anımsatan dolunay vatandaşlar tarafından da cep telefonlarıyla kayıt altına alındı. Rüzgar gülleriyle birlikte fotoğraf karelerine yansıyan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Van’da akşam saatlerinde gökyüzünde yarı gölgeli Ay tutulması güzel görüntüler oluşturdu.

Yılının üçüncü Ay tutulması dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’den de izleniyor. Güneşin batışıyla beliren dolunay bu akşam güzel bir görüntü sundu. Kısmı tutulma Van’dan da izlendi. Vatandaşlar, gökyüzünde oluşan şölenin tadını çıkardı. Yarı gölgeli ay tutulması gökyüzü meraklılarına uzun bir seyir heyecanı yaşatırken, doyumsuz bir manzara sundu.