ESKİŞEHİR HABER

Eskişehirli esnafların çözüm önerisinde belediyeden olumsuz yanıt!

Eskişehir'de araçların hız yaptığı bir sokağa tümsek isteyen esnaflar belediyeden olumsuz yanıt aldı. Esnaflar kazaların önüne geçmek için bir tümsek şart diyorlar.

Abone Ol

Eskişehir’de ara sokaklarda kontrolsüzce hız yapan sürücüler yayaların can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Zaman zaman ters yöne giren duyarsız sürücüler vatandaşları da adeta canından bezdirdi. Park alanı olmayan yerlere de sürücüler araçları bırakınca zaman zaman trafikte aksamalar meydana gelebiliyor. Yasak olmasına rağmen trafiği tıkamak pahasına yük indiren kamyonlar da trafiğin aksamasına neden oluyor. Sokak aralarına koyulan demir ve beton dubalar da sürücülere engel olamazken, dubaların tahrip edildiği görüldü.

Dubaların duyarsız sürücüler tarafından sıkça kırıldığından ve dubaların öneminden bahseden Mutlu, “Demir ve taş dubaları sıkça kırıyorlar. Böyle yerlere park yapılması bir duyarsızlıktır. Park edilmemesi lazım ama millete anlatamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arada bir kendini bilmeyen dengesiz gençlerin hız yaptığı da oluyor diyen Gülşen Mutlu, “Genelde motorlular aniden çıkıyorlar, o zaman kaza oluyor” dedi. 

Esnaf Gülşen Mutlu ayrıca “Karşıya araba koydukları için diğer arabalar köşeden dönemiyor. Oraya araba koymak yasak. Polis geldiği zaman işlem yapıp daha sonra araçları çekiyor. Büyük arabalar dönemediği için, bu köşedeki taş haftada sürekli kırılıyor.” cümlelerini kullandı.

Hız yapan araçlar için sokak aralarına tümsek yapılmasını isteyen esnaflar sorunun bu şekilde çözülebileceğini söylüyorlar.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız başka bir esnaf ise, “ İnsanlar ister istemez burada hız yapıyorlar. Biz birkaç kere belediyeden buraya bir tümsek yapmasını istedik ama ara sokak olduğu için sıcak bakmadılar” dedi.

İsminin Meryem Gökçe olduğunu söyleyen esnaf, “. Biz buradan yavaş geçilmesini istiyoruz. Bir iş yeri olarak bu bizim açımızdan çok önemli. Sandalyelerimize çarpan oldu, bana da çarpan oldu. Tek gidiş yol olmasına rağmen, diğer yönden de aynı şekilde motosiklet gelmişti ve bana çarpmıştı. Burası uzun bir yol, sokağın başından sonuna kadar sürat yapabiliyorlar ve aralardan çıkan arabalara hiç dikkat etmiyorlar. Kazalara sebep olan da bu” dedi.