ESKİŞEHİR HABER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı; "Öğrenciler için ulaşım ücretleri düşürülmeli"

Abone Ol

Ses Partisi Eskişehir İl Başkanı Kasım Karakaş Eskişehir’de üniversite okuyan öğrencilerin sorunlarını dile getirdi. Kasım Karakaş şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir’de okuyan öğrencilerin çilesi daha memleketlerinden buraya gelmeden başlıyor. Şehirlerarası otobüslerin fiyatları oldukça pahalı. Karaman şehrinden gelen bir üniversiteli kardeşimiz ile sohbet ettik. 300 liraya bilet alıp gelmiş. Yani 400 kilometre uzaktan gelen bir öğrenci bile gidiş geliş ücreti olarak 600 lira masraf yapmak zorunda kalıyor. Ramazan Bayramına kadar da gitmem diyor.

Düşünün bir öğrenci ailesine kavuşmak için Nisan ayının son günlerini beklemek zorunda kalıyor. Peki neden? İktidar partisinin ekonomiyi doğru dürüst yönetememesi nedeniyle. Eskişehir’de kira fiyatları da yurt ücretleri de cep yakıyor. Bu çocuklar nasıl okumaya konsantre olacaklarlar? Gençlerin üzerindeki geçim yükü alınmalı.

Öğrencilere yönelik politikalar geliştirilmeli. Aileden gelen biraz maddi destek ve geri ödeyecekleri KYK borcu ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi öğrenciler için ulaşım ücretlerini düşürmeli. Okula gidip gelmek bir öğrenci için günlük 8 lira maliyet demek.

Öğrencilerimiz bu ülkenin geleceği. Öğrencilere müşteri gözü ile bakılmamalıdır. Üniversite önlerinde ücretsiz kumanya ve çorba dağıtılmalı. Diğer şehirlerde bunları yapan belediyeler var. Sizler de yapın. Biraz öğrencileri düşünün.”