ESKİŞEHİR HABER

Mihalıççık'ta kadınlar üretiyor, İstanbul, İzmir'e satılıyor

Abone Ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, BEBKA'nın desteğiyle hayata geçirilen Mihalıççık'taki Meyve Sebze Kurutma Tesisi kadınlar tarafından üretilen ürünlerin Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve İzmir’de de satıldığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, BEBKA'nın verdiği destekle yaptığı ‘Üretici Pazarı Geliştirme Projesi’ ile Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesisini Mihalıççık’ta hizmete açmıştı.

Bu yıl da üretimin devam ettiği tesiste Mihalıççıklı kadınlar istihdam edilirken, kadınların ürettiği ürünler paketlenerek kent merkezindeki Üretici Marketlerde satılıyor.

Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve İzmir’de kooperatifler ve yerel yönetimler ile iş birliği içerisinde olduklarını ve ürünlerin bu kentlere de satıldığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ;

“Üreticiye destek tek başına fideyle, fidanla, canlı hayvan ile olmaz. Bunlar üreticiye ek gelir sağlar. Mihalıççık ilçemizdeki eski ve harabe durumdaki binayı modern bir üretim tesisine çevirerek geçtiğimiz yıl üretime başladık. Çünkü biliyoruz ki ürünlerin kurusu, yaş halinden çok daha fazla gelir sağlıyor. Bu tesis sayesinde her türlü sebze ve meyvenin kurutma işlemleri ile birçok farklı ürünün işlemesini bu tesiste yapabiliyoruz" dedi.

Büyükerşen, "Ayrıca yine burada paketleme işlemlerinden geçen ürünler, ilkini Adliye Binası yanında, ikincisini ise Haller Gençlik Merkezimizin yanında açtığımız Üretici Marketlerimizde hemşehrilerimizle buluşuyor. Diğer şehirlerdeki kooperatifler ve yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak ürünlerin farklı kentlerde satışını sağlıyoruz" diye konuştu.