ESKİŞEHİR HABER

Yılmaz Büyükerşen seyyar tuvalet üretimini yakından takip ediyor

Abone Ol

Yılmaz Büyükerşen çalışmaları yakından takip ediyor. Büyükerşen, bölgede en büyük sorunlardan olan tuvalet konusunda çözüm için tüm güçleriyle üretim yaptıklarını ve bölgeye sevkiyatın aralıksız süreceğini belirtti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehirde yıkıma yol açan deprem sonrası acil durum çalışmalarını sürdüren EBB, afet bölgesine insani malzemelerin yanı sıra uzman personel, araç-gereç ve ekipman desteği sağlamaya devam ediyor. Başkan Yılmaz Büyükerşen’in anlık olarak takip ettiği çalışmalarla, afet bölgesinde acil ihtiyaçlardan olan mobil tuvalet konusunda da belediye atölyeleri yoğun şekilde çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi iştiraki İmar A.Ş. deşarj altyapı malzemelerini üretirken, Başkan Büyükerşen de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler atölyelerinde devam eden seyyar tuvalet üretim çalışmalarını inceledi. Büyükerşen, afetten dolayı ağır yıkıma uğrayan şehirlerde ortaya çıkan en büyük sorunlardan birinin tuvalet olduğunu hatırlatarak, seyyar tuvaletler konusunda hemen çalışma başlattıklarını, atölyelerin yoğun bir şekilde üretime devam ettiğini belirtti. Üretimi ve montajı tamamlanan tuvaletlerin ivedilikle bölgeye sevk edildiğini paylaşan Büyükerşen, gerek bölgedeki afetzedelerin gerekse kurtarma ekiplerinin büyük gereksinimi olan üretime kesintisiz devam edeceklerini belirterek belediye personeline kolaylıklar diledi.

Büyükerşen, Haller Gençlik Merkezi’nde Eskişehir’e gelen afetzedelerin ihtiyacını karşılamak üzere yapılan yardım toplanma çalışmalarını da inceleyerek; desteklerin devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.