SAĞLIK

Klima sevenler bu habere dikkat; Uzmanından önemli uyarı geldi!

Abone Ol

2023 yılında oldukça sıcak bir yaz mevsimi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde klima kullanımlarında da ciddi miktarda artışlar olacak. Hem evlerde hem de iş yerlerinde klima cihazları saatlerce çalışacak. Ancak klimaların zatürreye neden olduğunu biliyor muydunuz.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya bu sebeple yaz aylarında bu tip zatürrenin sık görüldüğüne dikkat çekti.
Klimada rahatlıkla üreyebilen Legionella” bakterisinin bahseden Prof. Dr. Şevket Özkaya ihmal edilmedi durumunda hastalığın ölümcül olabileceğine vurgu yaptı. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Söz konusu durum Kronik astım, KOAH ve kanser hastalarında ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Özellikle klimaların iyi temizlenmesi gerektiğini ifade eden uzman isim, “eklem ağrıları, ateş, halsizlik, ishal gibi hafif soğuk algınlığı belirtiler ile aynı belirtileri gösterdiği için insanların konuyu çok ciddiye almıyor. Ancak hayati sonuçlar doğurabilen bu durum kesinlikle ciddiye alınmalı” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Şevket Özkaya son olarak klima ayarlarının 22 derecenin altına düşürülmemesi gerektiğini söyledi.