DÜNYA

Yeni kainat Güzeli belli oldu; Bir ilk de yaşandı!

Abone Ol

Dünyanın en önemli güzellik yarışmalarından biri olarak kabul edilen Miss Universe'in finali ABD’nin New Orleans şehrinde yapıldı. Yeni kainat Güzeli de yarışmaya ev sahipliği yapan ükeden, ABD'den çıktı.

2022 Kainat Güzeli ya da 2022 Miss Universe tacını giyen isim, yarışmaya ABD adına katılan 28 yaşındaki R'Bonney Gabriel oldu.Gecede Venezuelalı Amanda Dudamel ikinci, Dominik Cumhuriyeti’nden Andreina Martinez de üçüncü oldu.

28 yaşındaki Kâinat Güzeli R'Bonney Gabriel ülkesinde düzenlenen Miss USA yarışmasını birincilikle bitirerek Miss Universe’e gitmeye hak kazanmıştı. R'Bonney Gabriel, bu başarısıyla aynı zamanda tarihe de geçti. ABD’li bir anne ve Filipinli bir babadan doğan genç kadın ABD’de bir güzellik yarışmasında birincilik kazanan ilk Asya kökenli Amerikalı oldu.

R'Bonney Gabriel, önce kendi eyaleti Teksas'ta yapılan yarışmayı kazanmış, ardından ABD Güzellik Yarışması'na katılmaya hak kazanmıştı.Moda tasarımcısı olan Gabriel, hem ABD Güzellik Yarışması'nı hem de Kainat Güzellik Yarışması'nı kazanan ilk Asya kökenli Amerikalı olarak tarihe geçti.

Miss Universe'in web sitesinde R'Bonney Gabriel "yaşam heyecanı olan çevre dostu bir moda tasarımcısı, model ve dikiş eğitmeni" olarak tanıtıldı.