Daily Star'ın haberine göre; 40 yaşındaki Gracyanne Barbosa'nın Instagram'da 10,8 milyon takipçisi var ve her gün 40 yumurta yediğini iddia ediyor. Fitness fenomeni ve vücut geliştirme uzmanı, her ay 1.200 yumurtayı yemenin onun zayıf görünmesini sağladığını söylüyor.

Yerel medya, yakın zamanda popüler PodDelas podcast'inde yer aldığı sırada ondan alıntılar yaptı. Onlara şunları söyledi: "Günde 40 yumurta yediğimi söyledim, birisi hesaplamayı yaptı ve bana toplamı verdi. Ben de 'Vay canına, bu çok fazla!' dedim."

Ancak ilginç itirafa rağmen Gracyanne, yumurtanın sarısından çok beyazını yediğini söyleyerek şunları ekledi: "Doğru ama sadece yumurtanın beyazını yiyorum, az miktarda yumurta sarısı yiyorum. Beyaz omlet, yumurta akı pişmiş, yeni pişmiş. Sonra istediğim zaman yumurtanın beyazını yiyorum. Normal omlet yapıyorum, damak tadım o kadar alıştı ki, hiç özlemiyorum ve gerçekten çok beğeniyorum."

Brezilyalı fenomen, seyahat ederken yerel mutfağı denemeyi sevdiğini ancak hemen yumurtalarına geri döndüğünü açıkladı. Vücudunun bunları iyi sindirdiğini söyleyen Gracyanne, şöyle devam etti: "Başka şeylerden sıkıldım, çok ton balığı yediğim bir dönem geçirdim ki bu da pratikti. Tilapia yani tavuk dönemim oldu.

"Diğer şeylerden bıktım ama yumurtadan hiç bıkmadım çünkü yumurta çok pratik ve sindirim açısından en azından vücutta çok hızlı, sakin, şişkinlik yapmıyorum, gazdan dolayı kendimi kötü hissetmiyorum." Hatta evinde tavuk çiftliği kurmayı düşündüğünü ancak köpekleri yüzünden bu fikirden vazgeçtiğini söyledi.

İnsanların yumurtanın faydalarıyla övünmesi ilk kez değil. 2023 yılında bir adam yumurta diyetini benimsedikten sonra çok kilo verdiğini iddia etmişti. Edinburglu 34 yaşındaki Ross Macfarlane, geçmişte pek çok şok diyeti denedi ama hiçbiri işe yaramadı. Daha önce Ağustos 2021'de yüksek kolesterolü ve tansiyonu nedeniyle kilo vermeye çalışmıştı.

Ross, işlenmiş gıdaları ve hazır yiyecekleri bir kenara bırakarak günde altıya kadar yumurta yemeye başladı; iki yıllık bir süre içinde 2.000 yumurtayı hafife aldı. Ve 12 ay içinde Ross, sıkı bağlılığının bir sonucu olarak daha sağlıklı bir ğırlığa ulaştı. O zamanlar şöyle demişti: "Bu bir öğrenme deneyimiydi; diyet yaparken asıl önemli olan bunu bir diyet olarak değil, yaşam tarzı değişikliği olarak düşünmektir. Kendime çok daha fazla güveniyorum, artık küçük beden kot pantolon giyiyorum. Daha iyi uyuyorum, kalp atış hızım 60bpm'ye düştü ve kanım ve kolesterol düzeylerim normal. Kendimi iyi hissediyorum, bu ağırlığı değiştirmek şimdiye kadar yaptığım en iyi şeydi. Güne üç ila altı yumurta arasında başlıyorum; bu da son iki yılda ortalama 2.000 civarında."

Ancak Healthline'a göre çoğu sağlıklı yetişkin günde bir ila iki yumurta yemelidir. Her şey diyetinizde diğer kolesterolün ne kadar olduğuna bağlıdır. Yüksek kolesterolünüz varsa veya kalp hastalığı açısından başka risk faktörleriniz varsa, haftada dört ila beşten fazla yumurta yememeniz akıllıca olacaktır.