Türkiye’deki işsizlik sorununa dikkat çeken CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Bir kişilik iş için bin 948 kişi başvuru yapıyorsa TÜİK‘in açıkladığı işsizlik rakamları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre; haziranda dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 136 bin kişi azalarak 3 milyon 541 bin kişi oldu. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, TÜİK rakamlarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek 1 kişilik temizlik işçisi alımı için bin 948 kişinin başvurduğunu duyurdu.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, şu açıklamada bulundu:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Niğde’de bir erkek işçi alımı için yaptığı ilana Niğde için bin 948 kişi başvurmuştur. Bir kişilik iş için bin 948 kişi başvuru yapıyorsa TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. TÜİK, bir an önce tüzel kişiliğine kavuşup, Türkiye’de ne kadar işsiz sayısı vardır, gerçekleri açıklamalıdır. TÜİK’in verdiği işsizlik rakamlarında düştüğü söyleniyor ama gerçekler öyle değil. Bir kişilik ilan için bin 948 kişi başvuruyor, burada bir tezatlık var.”