Çalıştığı mağazanın yönetimine hamileyim dedi ve sonrasında hayatı kabusa döndü. Fazla mesai yaptığını iddia eden güvenlik görevlisi genç kadın bebeğini kaybetti. Üstelik yaşadıkları bu kadarla da kalmadı.

Leyla Şahin bir AVM’nin teknoloji mağazasında güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. 6 haftalık hamile olduğunu öğrenince iş yerine bilgi verdi. Mesai saatlerinin azalması gerekirken aksine daha da arttı. 

İzin gününde bile işe çağrılan hamile kadın karnındaki bebeğini kaybetti. Talihsiz kadın durumu çalışma şartlarının ağır olmasına bağladı. Daha acısı tazeyken bir de işten çıkarılma kabusu yaşadı. Bütün ayaktaydı ve 45 saatte fazla mesai yapmıştı. Doktordan düşük riski olduğuna dair rapor alsa da mağaza yöneticilerine durumu kabul ettiremedi. İddiaya göre mobbing katlanarak devam etti. 11 haftalık hamileyken bu talihsiz durum yaşandı ve Leyla Şahin bebeğini kaybetti. 12 gün rapor verilen kadın işe dönmek istediğinde de işten çıkarıldığını öğrendi. 

Ne tazminatım ne de mesai ücretlerim ödendi diyen Leyla Şahin Show Haber’e konuştu.

Leyla Şahin durumu, “Mesai devam ederken fenalaştım. Tek görevli sensin ve kapanışa kadar bekleyeceksin denildi. Hastaneye gittiğimde karnımdaki bebeğimin öldüğünü öğrendim. Ankara Şehir Hastanesi kayıtlarında da durum mevcuttur. Neden işten çıkardınız dediğimde ‘çok rapor kullanıyorsun’ dediler. Normalde 185 saat çalışmam gerekirken, Mart ayında 230 saat çalıştırıldım.” dedi.

Leyla Şahin hakkını yargı yolu ile arayacak. İşe iade davası açılırken son kararı mahkeme verecek.