Eskişehirli Atletler Ayça Fidanoğlu(16) ile Edanur Tulum(17) ülke atletizminde şu anda adlarından söz ettiriyor. Her atlette Büyükler Türkiye Şmapiyonası’nda adlarını rekorlarının yanına bir ilki daha ekledi.

Rüzgar kız Ayça Fidanoğlu İstanbul’da yapılan Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası’nda ilk gün 1500 metreyi 4dk.23s.26 ile koştu ve Türkiye Şampiyonu olmuştu. Ayça ikinci gün ise 800 metre de şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. Bu yarışta U18 yaş kategorisinde kendisine ait rekoru 2 dakika 6 saniye 68 saliseyle kırdı. Çifte şampiyonluk yaşayan Ayça Fidanoğlu’nun antrenörü Bülent Uzun kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken, 800 metre de Bade Fidanoğlu’nun da üçüncü olarak kürsüye çıktığını ifade etti.

Edanur Tulum’un yıldızı parlamaya devam ediyor

Turkcell Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası 14 – 15 Mart 2023 tarihlerinde Ataköy Atletizm Salonunda gerçekleşti. 400 metrede 2006 doğumlu olmasına rağmen Edanur Tulum 54.34’lük derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu. Toplamda 3 yıllık sporcu olmasına rağmen 12 tane rekoru olan Edanur Tulum 12 salise ile kendine ait olan yıldızlar Türkiye rekorunu kaçırdı. Antrenör Gökdan Dede hedeflerin bitmediğini hayaller için koşmaya ve gelişmeye devam edeceğiz” dedi.