Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Köksal, kentteki birçok kurum ve kişiyi hedef gösterdi, yapılan yardımların yetersiz olduğunu söyledi.

"GARİBAN ÇOCUKLAR KUMBARASINI BAĞIŞLIYOR"

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 11 ilde depremzedelerin yaralarının sarılması ve yeni konutların inşası için organize edilen ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında, 115 milyar 146 milyon 528 bin lira, SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde SMS ile para toplandı.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yapılan bağışların yetersiz olmasına tepki gösterdi.

Köksal, "Rakamlar yanıltmasın yardım kampanyası istenilen yerde değildir. Gariban çocuklar kumbarasını bağışlıyor yani hayallerini bağışlıyor. Çok parası olmayan orta halli olanlar 10 bin, 20 bin, 50 bin bağışlıyor. Büyük şirketler 20 yıldır AK Parti üzerinden zengin olanlar, siyasete kene gibi yapışmış kişiler komik rakamlar bağışladı. Örnek olması gerekenler nerede diye içinden geçiriyor" dedi.

"TÜPÇÜNÜN YAPTIĞI BAĞIŞ GÜLÜNÇ"

Kampanyaya 50 milyon lira ile destek vererek katılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in bağışının de düşük kaldığını ifade eden Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal, "Tüpçünün yaptığı bağış gülünç ötesi gerçekten. Devletin bankalarından götürdüğünün yüzde biri bile değil. İnsanlar akşamdan bu yana küfür ediyor tüpçü abiye. Birçok zengin öyle... Bu neyi gösteriyor. AK Parti gidiyor diye düşünüyor yağlı tabaka uzak duruyor biraz anlaşılan. Eskişehir’de mesela AK Parti üstünden zengin olan 150 kişi sayabiliriz. Sesleri çıkmıyor. Onlar başka kanaldan yardım yaptılarsa örnek olması için paylaşsınlar ki milletin yardım yapma isteği artsın” diye konuştu.

"KIZILAY’I ZENGİN ÇOCUKLARIN EĞLENCE ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜLER”

Devletin ihalesini alıp karnını kaşıyanların da sesinin çıkmadığını ifade eden Sağlık Sen Başkanı Hüseyin Köksal şunları söyledi:

"İhale için yaptığınız lobide harcadığınız enerjiyi birazda yardımlar için yapsanız ne kaybedersiniz. Şehrin devlet geleneğine zarar veren 5 milyar dolar parası olduğu düşünülen siyasimizin de yardım dekontu piyasada yok. Acaba Kızılay'a mı bağış yaptılar, AFAD'a mı merak ediyor insan. Yoksa bir maaş kültürüne ayak mı uydurdu. Kızılay’ı zengin çocukların eğlence alanına dönüştüren ekip mesela kaç para şahsi bağış yapmış önemli. Dekont göstererek örnek olmalılar. Kızılay hesabına milletin verdiği yardımı tasniflemek ve lojistik yapmak yeterli mi geldi derler sonra. Depremzedeler ile en çok fotoğraf çekinen devlet üzerinden imkanlar ile şov yapan ablamız kaç para bağışladı mesela görmek isterim. İki milletvekili maaşı alan üst düzey sağlık yöneticileri nerelere bağış yaptılar örnek olması için paylaşılması güzel olur mesela. 7 bin 500 sağlık ordusuna örnek olması için soruyorum. Eskişehir için örnek saymakla bitmez."

"LİYAKATSIZ DURANLARI ÖNE ALALIM"

Bağışların, hayırların gizli yapıldığını, 'Aman kimse duymasın' denilmesine rağmen Eskişehir'de merak ettiği İl Sağlık Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün yardım dekontlarını cidden örnek olması için paylaşmaları gerektiğini belirten Başkan Hüseyin Köksal,

"Sonuçta iki kurumda 15 bin öğretmen 7 bin 500 sağlık personeli var. Önemli sayılar bunlar. Çünkü devlet üzerinden en çok iki kurum amiri sürekli fotoğraf veriyor. Bence bağış dekontları yarışmaları lazım, hayırda yarışmak önemlidir. Ciddi bir çalışma ile önemli rakamlar oluşur ama toplumun örnek alması için 20 senedir işin meyvesini yiyenler referans sistemi ile uzun yıllardır liyakatsiz duranları öne alalım derim. Yaraları beraber saracağız. Depremden etkilenen meslektaşlarımız için çalışmalar yapıyoruz. Devlet, sen, ben, o, biz, siz, onlar... Güçlü Türkiye samimi olanlarla yaraları saracak inşallah" şeklinde konuştu.