Türkiye'de milyonlarca vatandaş B sınıfı ehliyete sahipken eski dönemlerde geçerli olan eski tip ehliyetlerin de yenileri ile değiştirilmesi gerekiyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi isteniyor. Vatandaşlar ehliyetler için son yenileme tarihi hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte ehliyet sahibi vatandaşları ilgilendiren o açıklamalar…


EHLİYET YENİLEMEK İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip ehliyet belgelerinin güncellenmesi gerekiyor. Ehliyet sahipleri yeni güncelleme tarihleri hakkında araştırmalarını hızlandırırken bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında son tarihin 2024 yılı olduğu belirtildi. Eski tip ehliyeti bulunan vatandaşlar 15 TL ödeyerek yeni ehliyetlerine kullanmaya başlayabilir.

ESKİ EHLİYETLER YENİLENMEZSE NE OLUR?

Yapılan açıklamalar kapsamında ehliyet yenileme süresi için İçişleri Bakanlığı 2024 yılı Aralık ayını işaret etti. Belirtilen süreye kadar ehliyetlerin yenilenmemesi durumunda araç sürücüleri de belirlenen tutarda ceza ödemek zorunda kalacak.