Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 2022 yılının Nisan ayında 6 bin metrekarelik bir alanda yeni Halk Ekmek Tesisleri inşaatına başlamıştı. Eskişehir - Ankara Yolu üzerinde yapılan tesisler için büyük bir reklam yapılmış ve şehrin dört bir yanı reklamlarla donatılmıştı.

Her yönüyle Türkiye’nin örnek gösterilecek bir işletme olacağının vurgusu yapılan Halk Ekmek’in yeni tesislerinin 2023 yılının başında açılacağı da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Belediye yetkililerinde ifade edilmişti.

31 Temmuz 2022 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeni ve modern bir fabrikanın kurulması için yeni tesislerimizin yapımına başladık. Ankara Yolu Yaş Sebze ve Meyve Hali yanında bulunan arazimize yapmakta olduğumuz tesis her yönüyle Türkiye’nin örnek ekmek üretim fabrikalarından biri olacaktır. Öyle sanıyorum ki 2023 yılının başında tesisimiz hizmete başlayacak” açıklamasını yapmıştı.

Yapılan son açıklama ise şu şekilde;

"Değerli hemşehrilerim, sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli projelerinden biri olan, son teknoloji ile donatılmış yeni Halk Ekmek Unlu Mamüller Fabrikamız hizmete giriyor. Açılışımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir. 

4 Şubat 2024 Pazar  13.00  

75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı No: 4

(Yaş Sebze ve Meyve Hal Binası Arkası)"