FIFA’nın adaylık için verdiği süre dün doldu.

Fas, Portekiz ve İspanya üçlüsü de 2030 Dünya Kupası için tek aday olmuş, turnuvanın açılışının ise Arjantin, Paraguay ve Uruguay üçlüsünde yapılması kararlaştırılmıştı.

Sıradaki ilk Dünya Kupası ise 2026’da ABD, Meksika ve Kanada üçlüsü tarafından düzenlenecek.

Instagram hesabından bir paylaşım yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino “Önümüzdeki üç Dünya Kupası beş kıtada 10 ülkede düzenlenecek. Bu da futbolu gerçekten küresel kılıyor” dedi ve ekledi:

“Gittikçe agresifleşen ve bölünen dünyamızda, en popüler küresel spor olan futbolun eşsiz birleştirici gücünü bir kere daha gösteriyoruz.”

FIFA, 2034 Dünya Kupası’nın Asya veya Okyanusya konfederasyonlarından bir ülkeye verilmesini kararlaştırmıştı. Bu karardan kısa bir süre sonra da Suudi Arabistan adaylığını ilan etmişti. Avustralya Futbol Federasyonu, 2026 Kadınlar Asya Kupası ve 2029 Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı düzenlemeye odaklanmak istedikleri için bu turnuvaya aday olmamaya karar verdiklerini açıkladı.

FIFA, turnuvaları düzenleyecek ülkelere karar vermeden önce adaylarla kapsamlı birer diyalog süreci gerçekleşeceğini, bu süreçte “altyapı, hizmetler, ticaret, sürdürülebilirlik ve insan hakları” konularının da gündeme geleceğini belirtti.

Asya Futbol Konfederasyonu’nun desteğini alsa da, Suudi Arabistan tartışmalı bir aday olacak.