23 Temmuz döviz fiyatları FED öncesi yükselişini sürdürüyor. Dolar 40,50 lira seviyesinin hemen altında işlem görürken, euro/TL ise 47,50 lirayı aşmış durumda. Küresel piyasalarda ise FED tarafından açıklanacak kararlar yakından takip ediliyor.

Dolar ve sterlin haftanın üçüncü gününde sınırlı yükselişle işlem görürken, euro hafif gerileme kaydetti. Küresel piyasalarda ise ABD ve Japonya anlaşmasının etkisiyle iyimserlik dikkat çekiyor.

Kurda Yatay ve Sınırlı Hareketler Öne Çıkıyor

23 Temmuz Salı günü itibarıyla döviz kurları haftaya yatay bir seyirle devam ediyor. Dolar ve sterlin sınırlı artışlar kaydederken, euro ve İsviçre frangında hafif düşüşler gözleniyor. Kur hareketlerinde ani sıçramalardan çok dar bant içinde dalgalanmalar öne çıkıyor.

ABD ve Japonya Anlaşması Küresel Piyasaları Rahatlattı

ABD ile Japonya arasında imzalanan ticaret anlaşması, küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Japonya'nın ABD’ye ithal edilen ürünler için yüzde 15 gümrük vergisi ödeyecek olması, daha önce açıklanan yüzde 25’lik oranla karşılaştırıldığında piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Bu gelişme, ABD’nin diğer büyük ticaret ortaklarıyla da benzer uzlaşılar sağlayabileceği yönündeki beklentileri güçlendirdi.

23 Temmuz Çarşamba Döviz Kurları

ABD Doları:

Alış: 40,4516 TL

13 Ağustos Döviz Fiyatları Dolar ve Euro Zirve Yarışında
13 Ağustos Döviz Fiyatları Dolar ve Euro Zirve Yarışında
İçeriği Görüntüle

Satış: 40,4526 TL

Euro:

Alış: 47,5541 TL

Satış: 47,5611 TL

Sterlin:

Alış: 54,8123 TL

Satış: 54,8259 TL

Fed Öncesi Piyasalarda Denge Aranıyor

Piyasalarda gözler, 29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına çevrilmiş durumda. Yatırımcılar, Fed’in eylül ayında faiz indirimine gidip gitmeyeceğine dair ipuçlarını beklerken, doların kararlı duruşunu koruduğu görülüyor.

Risk Algısı Zayıflıyor

Tarife belirsizlikleri küresel ölçekte devam etse de, ABD’nin Japonya ile vardığı anlaşma ve Çin ile de önümüzdeki hafta başlaması beklenen ticaret görüşmeleri piyasalardaki risk algısını sınırlı da olsa azaltmış durumda.