İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adayı Özlem Ayrancı esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Özlem Ayrancı Sivrihisar-1 caddesi üzerinde uzun yıllardı tavuk eti satan bir esnaf dükkanını ziyaret etti.

Ramazan ayında işler iyiydi diyen esnaf, “Fiyatlar sürekli artıyor. Yılbaşından beri 10 defa zam geldi. Ramazan bayramına 3 gün kala yine zam geldi. Fiyatları büyük firmalar belirliyor. Et fiyatları zamlanıyor diye mi tavuk fiyatları da artıyor bilmiyorum. 6-7 tane büyük tavuk eti firması var tüm pazar onların elinde. Yumurta fiyatları çok fazla arttı diyemem. 4 kişilik bir grup pikniğe gitmek istese 400-500 lira para harcaması lazım. En ucuz tavuk etinin kilosu 80 lira. Kanatın kilosu 120 lira” dedi.

Fiyatları çok pahalı bulduğunu ifade eden Özlem Ayrancı da, “Biz bu pahalılığın önüne geçebilmek için yola çıktık. Esnafımızın yükünü hafifletmek istiyoruz. Esnafımız vergisini, kirasını rahatlıkla ödeyebilecek bir seviyeye gelsin istiyoruz. Esnafın sorunlarını biliyoruz ve çözmeye talibiz. İnşallah iktidara geldiğimizde esnaflarımızın sorunları giderek azalacak. Esnaf mutlu olursa Türkiye de mutlu olur” ifadelerini kullandı.