Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’da katıldığı Millet Buluşması’nı takip etmek için alana tekerlekli sandalyede gelen Gülfidan Vasfiye Orhon, “Hepsine dua ediyorum, bütün Atatürkçülere, gençliklere güveniyorum” dedi. Elindeki soğanı göstererek artan fiyatlara tepki gösteren 70 yaşındaki vatandaş da “Bir kuru soğana bizi muhtaç ettiler. Erdoğan’a sesleniyorum, arabayı bıraksın, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın, halka soğan alsın. Ben bunu atıklardan, parayla aldım bedava değil, 17 lira bunun kilosu, bu ikinci el soğan, öbürü 28 lira” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’daki Millet Buluşması öncesi Trabzonlu yurttaşlar ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Tekerlekli sandalye ile Millet Buluşmasına geldiği görülen Gülfidan Vasfiye Orhon isimli yaşlı kadın şunları dile getirdi:

“HEPSİNE DUA EDİYORUM, BÜTÜN ATATÜRKÇÜLERE, GENÇLİKLERE GÜVENİYORUM”

“Kılıçdaroğlu’nun ben ablasıyım o benim kardeşimdir. Senelerdir dua ediyorum ona, onu görmek için. İmamoğlu komşumdur eskiden beri. Hepsine dua ediyorum, bütün Atatürkçülere, gençliklere güveniyorum, sizlere. Haram yok, helalinden bu kadar ekmeğinizi arkadaşlarla paylaşın. Ecevit benim abimdi. Ona ben yıllarca kadınlar başkanlığı yaptım. Dünyayı Atatürk cennet etti, o cennete Türkiye’yi götürsün yine, buna dua ediyorum. Gençlere güveniyorum.”

“KARANLIĞIN DAĞILDIĞI AYDINLIĞIN GELDİĞİ GÜNÜ BURADA GÖRMEK İSTEDİ”

Yaşlı kadının oğlu İsmet Orhon da annesinin gelmek istediğini ifade ederek “Engelli sandalyesi ile geldik. O yıllardır hem Kılıçdaroğlu’nu hem Ekrem İmamoğlu’nu görmek istiyordu. Burada olmak istedi çünkü karanlığın dağıldığı aydınlığın geldiği günü burada görmek istedi. Annem halkın devrimcilerindendir. Bize solu da aydınlığı da devrimciliği de o öğretti. Sonra dedi ki niye bu kadar devrimci oldunuz? Sonra baktı ki devrimci olmak gerekiyor, onun için burada” dedi.

89 yaşında olduğunu söyleyen Nermin Eyüpoğlu da elindeki çiçekleri Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için topladığını söyleyerek “Ama söndüler üzgünüm. Bahçemizden kır çiçeği topladım sabah. Vereceğim ama söndüler” diye konuştu.

70 yaşındaki Trabzonlu yurttaş elinde tuttuğu soğanın fiyatına isyan ederek şunları kaydetti:

“ERDOĞAN’A SESLENİYORUM, ARABAYI BIRAKSIN, SECCADEYİ ALIP DOLAŞMASIN, DİPLOMASIYLA DOLAŞSIN”

“Bir kuru soğana bizi muhtaç ettiler. Erdoğan’a sesleniyorum, arabayı bıraksın, seccadeyi alıp dolaşmasın, diplomasıyla dolaşsın, halka soğan alsın. Bu soğan 28 lira Trabzon’da, 30 olmuş haberim yok. Yazıklar olsun Erdoğan’dan, benim cumhur reisim değil; asla olmadı olmayacak da. Geliyor gelmekte olan. Umudumu yitirmiyorum, 70 yaşına geldim ben böyle rezillik görmedim, böyle hırsızlık görmedim. Ben bunu atıklardan, parayla aldım bedava değil, 17 lira bunun kilosu, bu ikinci el soğan, öbürü 28 lira.”