A Milli Takımın yıldız futbolcusu Orkun Kökçü her yaz ailesi ile birlikte Eskişehir’e geliyor. Babaannesini görmek için düzenli olarak Eskişehir’e gelen Orkun Kökçü aynı zamanda Emirdağlı bir ailenin çocuğu. Emirdağlı olmasına rağmen vermiş olduğu röportajlarda ‘Eskişehirliyim’ diyen Orkun genç yaşına rağmen oynadığı futbol ile A milli takımın kilit oyuncuları arasında yer alıyor.

Hollanda'da Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü A Milli Takımımızın en önemli oyuncularından birisi durumunda. 21 yaşındaki yetenekli futbolcu milli takımda 10 numaralı formayı giyiyor.

Orkun Kökçü geçmişte vermiş olduğu bir röportajında şu ifadeleri kullanmıştı;

“Türkiye'ye gelince Eskişehir'e gidiyoruz. Çünkü babaannem orada yaşıyor. Köyümüze de gidiyoruz. Ama Türkiye'ye gelince Eskişehir'de oluyoruz genelde. Babam hep, ‘Eskişehirspor'da kalecilik yaptım’ diyor ama ben pek inanmıyorum.”

Hollanda U-17, U-18 ve U-19 millî takımlarında oynadı. 2019 yılında Orkun Kökçü, Türkiye adına oynamak istediğini açıkladı. 6 Eylül 2019'da İngiltere U-21 takımına 3-2 kaybettikleri 2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme maçında Türkiye U-21 takımının formasını ilk kez giydi. 28 Ağustos 2020'de de, Türkiye millî futbol takımına çağrıldı.