Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç şu açıklamaları yaptı;

“2003 yılında Tepebaşı’nın planlarını yaparken, Fabrikalar bölgesinde özel bir plan hazırladık. Hizmet sektörlerini, turizm ve hizmet sektörünü ön plana alan bir çalışma gerçekleştirdik. Bugün baktığımızda, Eskişehir’in önemli bir merkezi haline geldi.

1999 öncesinde şehrimize gelen bir iş insanı ya da turist, sadece gündüzü Eskişehir’de geçirip konaklama için Bursa’ya gidiyordu. Konaklama, turizm adına çok ciddi bir sıkıntı vardı. Bu da kentimiz adına iyi bir durum değildi.

Bugün otel ve restoran sayılarımız oldukça arttı, Eskişehir’e gelen birçok insan alışveriş, konaklama ve eğlence için Tepebaşı’nı tercih ediyor. Tepebaşı bugün Türkiye’de parmak ile gösterilen, birçok ilden büyük bir ilçe konumunda.

1999’da ben göreve geldiğimde ilçemizde bir tane spor sahası yoktu.

Altyapımız kötü durumdaydı. 12-13 büyük mahallede altyapı yoktu, foseptikler dışarda akıyordu. O günlerden bu günlere çalışarak geldik. Bundan 10 yıl önce sürdürülebilirlik kavramı ne kadar az biliniyordu.

Bugün birlikte olduğumuz ve iş birliğimiz, ortak çalışmalarımız olduğu için çok mutluyum. Bu çalışma tahmin ediyorum, ülke genelinde ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama. Bu alanda da atak davrandığımız için memnunum.”