Gazeteci Meltem Karakaş Kaya tarafından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a “Seçimden önce Eskişehirli belediye başkanları bir araya gelecek mi. Sahada beraber bir seçim çalışması görecekmiyiz. Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt ve diğer CHP’li belediye başkanları bir arada seçim çalışması yaparken görecek miyiz?” sorusu yönetildi.

Ahmet Ataç da ES TV’de yayınlanan programda bu soruya yanıt olarak, “Benim çalışma konusunda bir sıkıntım yok. Ekibimizle çıkarız. Bizde olmayan belediyeler konusuna yönelmemiz lazım. Bazı ilçeleri çok az oy farkları ile kaybettik. Çifteler gibi. Sivrihisar için özel çalışmamız lazım. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivrihisar’a karşı özel bir sempatisi var. Sanırım bir büyüğü orada zaman geçirmiş. Alamadığımız ilçeler için çalışmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Meltem Karakaş Kaya da bu ifadeler üzerine Ahmet Ataç’a  “Seçim öncesi bazı kırgınlıklar ortadan kalkar mı?”sorusu yöneltti.

Ahmet Ataç da yanıt olarak “Ona bir şey diyemeyeceğim” yanıtını verdi. Ahmet Ataç’ın son soruya yanıt verirken gülümsemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Son aylarda Kazım Kurt ve Ahmet Ataç arasında soğuk rüzgarların estiği iddia edilirken, ikili Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında dahi yan yana gelemediler. Kazım Kurt’un katıldığı meclis toplantılarında Ahmet Ataç yer almazken, Ahmet Ataç’ın katılım sağladığı meclis toplantılarında da Kazım Kurt yer almamıştı.