7CBasalia Global AG. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başal şu ifadeleri kullandı;

7CBasalia Global bir Biyoteknoloji şirketidir. Dünyada ilk ve döngülsel kavramını ortaya atan lineer doğrusal bakış açılarıyla şu anki Global sorunların çözülemeyeceğini, sadece döngüsel bakıldığı zaman sorunların çözüleceğini, bir bütüncülük oluşabileceğini, denge ve döngünün olmadığı bir yerde sürdürülebilirlik kavramının oluşmayacağı tezini savunarak, bu konuyla ilgili işte 35 yıldır bir mücadelem vardı. 

Döngüsel kavramının dünya sahnesinde yer alması gerekliliği hususunda. Allah'a şükür konuyla ilgili de 35 yılın sonunda başardık. Bu döngüsel teknoloji kavramını inovasyondan laboratuvar aşamasına, oradan prototiplere, prototiplerden de şu anda endüstriyelini getirdik. Şu anda Karaman'da yapıyoruz. Allah'ın izniyle bu günleri gördük. Bilim insanları için mücadelesinin sonuçlarını görmek, insanlığın hizmetine sunulacağı günleri görmek çok büyük önem arz eder. Yaptığım işlerin dünya gözüyle, elle tutulur gözle görülür bir noktaya gelmesinin mutluluğunu yaşıyorum..

Dünya evren bir denge ve döngü üzerine kuruludur. Her şey bir ölçü üzerine kurulmuştur. Madencilik alanında hep bir zenginleştirme kavramı vardır. Yerin altından çıkar bir maden örneğin  alüminyumu alırsınız gerisini katı atık olarak atarsınız. Bu proses için kullandığı suyu atık su olarak köşeye koyarsınız. Bu elementi almak için de çok yüksek derecede enerji harcarsınız. Bu elde ettiğiniz alüminyum mesela yüzde 155'tir. Normalde alüminyum cevherinde proses sonucunda alüminyum aldıktan sonra geriye kalan atında bile %27'si alüminyumun atıkta kalır. Yani o yüzden teknolojiler tamamen verimli çalışmıyor. Aynı şekilde motor teknolojileri yani %30, %40 ile çalışan bir verimle görev yapıyor. Sektörlerin hepsi birbirini kirletiyor. Mesela madenciliğin atığı tarımı, tarımın atığı sağlığı etkiliyor. Böyle birbirini kirleten unsurlar oluşuyor. Otomatikman herkes bir atık biriktirmeye başlıyor. Sektörler değişiyor ama günün sonunda yerin üzerine atık çıkartmış oluyoruz. Biz bu atıkları kategori haline getiriyoruz. İşte evsel atıklar, endüstriyel atıklar, tarımsal atıklar, baca gazları, atık sular, kanalizasyon suları, endüstriyel atık sular gibi. Bu atıklar topraklara, denizlere, derelere, balıklara son nihayetinde de en son insana kadar geliyor. Bu durum da insanlarda çeşitli hastalıklara sebebiyet veriyor. Biz diyoruz ki her şeye bütüncül bakmak lazım. Reaksiyonların çift taraflı olması gerekiyor. O model içerisinde. Yerin altından çıkartmayın yerin üstündekileri döngüsel kavramı devam ettirelim. Artırma çamurları, Maden atık sahaları, bütün evsel atıklar element dolu. Bunların hepsi ürünlere çevirebilirsiniz.

Biz burada hepsini bir bütüncül kabul ediyoruz. Bir şehir düşünün. O şehirde kanalizasyon atıkları, evsel atıklar, fabrika atıkları, tarım sahalarının atıkları, ve baca gazları unsurlarını düşünün. Bunların hepsini bir havuzda topladığınız değerlendirdiğiniz zaman işte 7CBasalia Global teknolojisi oluşuyor. Bu atıkların hepsi bir havuzda toplanıyor. Bu havuza girdikten sonra öncelikli olarak sistemden hidrojenle zengin gaz elde ediyoruz. Organik ve inorganik formdaki yapılar mikroorganizmalar aracılığıyla enzimlerle bir reaktöre girerek orada hidrojenle zengin bir gaz çıkıyor. Bugün Dünyanın her tarafında enerji problemi var. Alın size hidrojen de zengin bir gazınız oldu. Orada sıvı yakıt elde ediyoruz. Bu sıvı yakıtta karbonları kırarak Biz C1 C4 C5 gaz formunda C5 ile C15 aralarında ise sıvı formunda yakıtlara çeviriyoruz. Yani Jet yakıtı benzin ve dizel elde ediyorsunuz. Buyurun dizel probleminizi çözdünüz.

Tamamen döngüsel teknolojilerle Jet yakıtı üretelim. Hatta uçağın sadece yakıtını değil uçağın malzemesini, kompozit malzemeyle üretelim. Yanmaz şekilde sağlam, lastiği aşınmaz olsun. Uçağın indiği pist tamamen döngüsel ürünlerle yapılsın. Uçağın indiği Havaalanı camıyla binasıyla döngüsel ekonomilerde elde edilmiş ürünlerle yapılsın.

Suların kirliliği konusu var. Kanalizasyon ve endüstriyel sular doğru dürüst arıtılmıyor. Denizlere ve Derelere gidiyor. Bu sular da dünyayı kirletiyor. Biz ne yapıyoruz dakikalar içerisinde kirli suları saf suya çeviriyoruz, tertemiz oluyor. Dünyanın su problemini çözersiniz.

Baca gazı problemimiz var. Bakın baca gazlarını biz alıyoruz nano pcc dediğimiz bir ürüne çeviriyoruz. Karbon emisyonu probleminden stratejik dünya çapında bir ürün çıkarıyorsunuz.

Biz kışın mısır yetiştirdik, Eylül ayında mısır ektik Aralık ayının 27'sinde hasat ettik. Bunların hepsinin belgeleri var raporları da var."