Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Ahmet Bingöl ES TV’de yayınlanan 90+3 programında şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor çok acemice ve kötü goller yiyor. Yeni Mersin İdman Yurdu maçında sürekli baskı yedik. Rakip futbolcu gelip üç tane defans oyuncusunun içerisinde gol atıyor. Yeni Mersin İdman Yurdu, 52 Orduspor, Karşıyaka gibi takımlar bizim rakibimiz değil. Ama bu üç takımın dışındaki diğer takımlara karşı böyle futbol oynarsak hiç şansımız yok, paraşütsüz küme düşeriz. 

Onur Bayramoğlu takımı biraz toplamaya başlamıştı. İki maçtır yok yine dağınık oynamaya başladık. Bu takım birlikte hareket ederse bir şeyler ortaya çıkar. Kulübede hamle oyuncusu yok. Eren var onun da temposu belli. Eskişehirspor’da 10 günde 4 maçı kaldıracak kadro yapısı yok. 

Eskişehirspor yönetiminin yaptığı en büyük hata sezona Cüneyt Biçer ile başlamak oldu. 40 gün bu takım bu hoca ile çalıştı. 5 maçta 1 puan aldın ve gönderdin. Tamamen zaman kaybı. Yönetim eyvah düşüyoruz dedi ve Eskişehirli bir hoca ile anlaştı. Cüneyt Biçer parasını aldı gitti. 550 bin liradan bahsediliyor. Sen hata yap bu parayı öde, sonra şehir bana destek vermiyor de. İyi de sen sürekli hata yapıyorsun. 

Bu takımın kalan 3 maçta 6 puan alabilecek gücü var. Belediye Kütahyaspor’u yen, diğer iki maçtan birini yen 15 puan yap. Potadan uzaklaşmazsın. Bu oyuncu kalitesi 6 puan da alabilir, hiç puan da alamayabilir. Bir hafta önce oynayan futbolcu ertesi hafta çok kötü oynayabiliyor. Bu sıkıntının çözülmesi lazım.”