Özsağlık İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkan adayı Ahmet Çetinkaya şu açıklamaları yaptı;

“Deprem nedeniyle seçimlerimiz ertelendi. Depremzedelere yapılacak yardımlarla ilgili şubemizden bir whatsapp iletisi gönderildi. Üyelerden yapılan bağışların dekontlarını istedi. Üyeler bu duruma çok tepki gösteriyorlar. Mevcut başkan Filiz Taşdelen’e bu konu nedeniyle çok teki gösteriliyor. İnsanlar saf duygularla bağışlarını yapıyor ama kişisel düşünceleri ile hareket eden bir başkan bu insanlardan dekont istedi. Çünkü kendi çıkarları için kullanacaktı. Genel merkeze ve şehre şirin gözükmek için kullanacaktı. Siyasi propaganda da yapıyor. Üyeler üzerinde baskı kurmak için AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın ismini kullanıyor. Seni buradan süreriz tarzı yaklaşımlarda bulunuyor. Zihni Çalışkan ile görüştüm kesinlikle bu konular hakkında bir bilgisi yok. Elimdeki belgeleri Zihni Çalışkan’a da gösterdim. Üyeler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Eskişehir’deki Özsağlık İş Sendikası üyeleri kesinlikle bu kadından rahatsız. Genel Merkezdeki yetkilileri buradaki sıkıntıları yakından görmek ve üyeler ile görüşmek için Eskişehir’e davet ediyorum.

Filiz Taşdelen benim HDP’liler ile kolkola yürüdüğüme dair iddialarda bulunuyor. Böyle bir durum kesinlikle yok. Kendisini bu iddiaları ispatlamaya davet ediyorum. Benim çalışmalarımı engelleyemez. Toplantılarımı engellemeye çalışarak bir yere varamaz. İftiranın hesabını onurlu bir şekilde soracağım. Kendisi bana iftira attığı yetmezmiş gibi bir de Başkan Yardımcılığı teklif etti. Böyle bir teklifi kabul etmem söz konusu olamaz. Kendi ile çelişen hareketler yapıyor. Bu kadın nedeniyle sendikamız sürekli güç kaybediyor. Mevcut başkanın çalışmalarından kimse memmun değil. Üyeler bu kadından kurtulmak istiyor. Üyelerimiz aidat ödüyor ama sendika binası sürekli kapalı duruyor. Üyelerin telefonlarını açmıyor. Sahada sadece siyasi güç ile ilerlemeye çalışıyor.

İnşallah yönetime gelerek Özsağlık İş Sendikası’nı hak ettiği yerlere getireceğiz. Seçim tarihi net olarak belli değil ama Ramazan Bayramı sonrasında olur diye düşünüyorum.”