AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan şu ifadeleri kullandı;

“AK Parti’nin seçim takvimi devam ediyor. Belediye meclis üyesi olmak isteyenlerin başvuru süreci devam ediyor. 5 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Belirlenecek belediye başkan adayının karar verebilmesi adına doğru bir karar diye düşünüyorum. Geçen seçimlerde de bu şekilde olmuştu.

Diğer partilerin ne yaptığı ile ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz. Kendi teşkilatımız ile beraber çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Milletvekillerimiz ile ilçelerimize gidiyoruz. Biz sadece kendimize konsantreyiz. Diğer partilerden istifa ederek partimize kayıt olanlar var. Bu üyelerin rozetlerini yakında takacağız. Yakında bunları duyuracağız.

1 Aralık 2023 tarihi memurların ve parti görevlilerinin istifa etmesi gereken son tarihti. Aday adayı olmak isteyenlerin bu tarihe kadar istifa etmesi gerekiyordu. Temayül yoklaması yapıldı. Bundan sonrası genel merkezin bileceği iştir. Temeyül sonuçlarını Cumhurbaşkanımızdan başkası bilmez. Elektronik bir sistemdir. Ön plana çıkan isimler belli oldu. Bu isimler anketlerde yer alacak. Yakında anketler gerçekleştirilecek. Genel merkezimiz bu anketleri yakında yaptıracaktır.”