Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un "Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanların dönüşümü belediyelerin işi değil" cümlesi tartışma konusu olmuştu. 

Eskişehirli mimar Ali İnci, “Kanunlar kentsel dönüşümü sadece belediyeler yapsın demezler ama belediyeler kentsel dönüşümün bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Mimarlık mesleğini icra eden Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Ali İnci şu ifadeleri kullandı;
“Kentsel dönüşüm alanlarını belediyeler belirler ve ilan ederler. Geçmişte de Eskişehir Büyükşehir belediyesi kentsel dönüşüm projeleri hazırlamış ve ilan etmişti. İmar planlarını kentsel dönüşüme uygun bir şekilde hazırlamak da belediyelerin görevidir. Kentsel dönüşümü organize etmek belediyelerin görevlerinden birisidir. Kentsel dönüşüm belediyelerin görevi değilse Eskişehir Büyükşehir Belediyesi neden 24 daireyi kentsel dönüşüm ile yaptı. Vatandaşların kendisi de kentsel dönüşüm yapabilir. Çevre Şehircilik Bakanlığından alınabilecek bir rapor ile kentsel dönüşüm imkanı doğuyor. Kentsel dönüşüm belediyenin işi değildir demek işin içerisinden sıyrılmaya çalışmaktır. Belediyeler yasal olarak kentsel dönüşüm yapmak zorunda değildir ama işin içerisinde mutlaka olmalıdır. 

Örneğin Fevzi Çakmak mahallesine siz 2 kat imar verirseniz o mahalleye müteahhit gitmez ve mahallede kentsel dönüşüm kendiliğinden olmaz. Buranın zeminine bakılır, kaç kata kadar risk yoktur incelenir. Zemin 4-5 kata uygunsa belediye tarafından yeni bir imar planı yapılır. Müteahhitler de gider ve 4-5 katlı evler yaparak yavaş yavaş kentsel dönüşümü gerçekleştirirler. Belediyeler bu konuda öncü olmalıdır. Elini taşın altına sokmalıdır. Burada önemli olan Eskişehir’i depreme dayanıklı bir hale getirmektir. Kanunlar kentsel dönüşümü sadece belediyeler yapsın demezler ama belediyeler kentsel dönüşümün bir parçasıdır.”