DİSK Nakliyat-İş Sendikası Anadolu Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da katılım sağladı. 150 delegenin katıldığı seçimde mevcut Şube Başkanı Ali Özçelik, tek aday olarak katıldığı seçimde yeniden başkan seçildi.

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Anadolu Şubesi Başkanı Ali Özçelik, yaptığı açıklamada, “işçi sınıfının mücadelesi kesintisiz devam ediyor. İşçiliğe başladığımız ilk günden itibaren DİSK’in adına, tarihine, mücadele geleneğine layık bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu kongreden sonra da kararla ve inançla mücadelemiz devam edecek. Umarım başarılı oluruz ve işçi sınıfımızı daha refah seviyelere çıkarabiliriz” diye konuştu.

Delegelerden en çok aldıkları talep ve şikâyetleri aktaran Özçelik, “Vergi dilimleriyle ilgili bir şeyler yapılması. Hayat pahalılığına karşı yapılan maaş zamlarına karşılık toplu sözleşmelerde önlem alınmasını bekliyorlar. Maaşlarını asgari ücrete ezdirmek istemiyorlar ve vergi dilimlerinden birilerinin canı yanacak gibi geliyor. Gariban emekçinin gelirinden binlerce lira vergi kesiliyor. Bu uzun süre gidemez” ifadelerini kullandı.