Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Gültekin Uysal, Temel karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu isimlerinin yer aldığı altılı masanın, Mayıs ayının düzenlenmesi beklenen seçimler için bazı illerde ortak milletvekili listesi yapacağı öğrenildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti hariç diğer 4 partiye toplam 40 ilde CHP kontenjanından milletvekili kontenjanı açacağı iddialar arasında. Bu formül ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı konusunda bu 4 partiden kendi adına destek alabileceği de söylentileri var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hangi illerde bu 4 partiye vekil kontenjanı açacağı merak ediliyor.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Afyonkarahisar'dan, DP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt’un da Ordu'dan CHP listelerinden seçime gireceği konuşulan konular arasında. Ahmet Davutoğlu isminin de Konya'da CHP listesinde yer alması kulislere göre söz konusu. Ali Babacan’ın hangi ilden gösterileceği konusu ise henüz netlik kazanmazken bu konuda Başkent Ankara ön plana çıkıyor.  Temel Karamollaoğlu ismi için ise herhangi bir il söylentisi bulunmuyor.

Milletvekili listeleri için hangi illerde ortak liste yapılacağı konusu merak edilirken Eskişehir kenti de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İYİ Parti ve CHP parti teşkilatlarının kendi listeleri ile bu şehirde seçimlere girmek istediği ifade edilirken diğer 4 parti temsilcileri ortak listeye sıcak bakıyorlar. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim takvimi açıklandıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile bu konuda bir görüşme yapması bekleniyor.