Merkez Bankası yeni verileri paylaştı! Rezervleri rekor kırıldı! Merkez Bankası yeni verileri paylaştı! Rezervleri rekor kırıldı!

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, gram bazında 2 bin 395 lira seviyelerinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 970 lira, Cumhuriyet altını ise 15 bin 820 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı ise cuma günü yaşadığı düşüşün ardından toparlanarak önceki kapanışının hemen üzerinde 2 bin 295 dolardan işlem görüyor.

Piyasa uzmanları, tatil öncesinde yatırımcılara önemli uyarılarda bulunuyor. Tv100 yayınında konuşan İslam Memiş, "Bu tatil 9 günlük bayram tatili para harcama tatili değil, varlıklarına sahip çıkma tatili. Vatandaşlarımız hayat pahalılığını ve enflasyonu iliklerine kadar hissedecek. Az harcama yapmaları gerekiyor." dedi.

Memiş ayrıca, "9 günlük resmi tatil var ama vatandaşlarımız mutlaka evlerinde, yastık altlarında veya iş yerlerinde fiziki birikimlerini bulundurmayacak. Varlıklarına sahip çıkacak. Hırsıza davetiye çıkarmayacak." şeklinde uyardı.

"Vatandaşlarımız tatile çıktığı zaman mutlaka IBAN’dan havale yapın teklifiyle çok karşılaşacak. Eğer sizin ürün aldığınız zaman IBAN’a havale yapacağınız tutar o firmaya ait değilse çok büyük bir risk alabilirsiniz. IBAN ile havaleye karşıyız." diyen Memiş, tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.