İçişleri Bakanlığının yürüttüğü uluslararası operasyonlar kapsamında, kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan toplam 63 kişi Türkiye'ye getirildi. İade edilen isimler arasında Survivor yarışmasıyla tanınan Hikmet Tuğsuz ve Sıfır Bir ile Kıyma yapımlarında rol alan Cengizhan Yurdutek'in de bulunduğu bildirildi.

Eskişehir’de Kontrolden Çıkan Araç Önce Dolmuşa Sonra Ağaca Çarptı!
Eskişehir’de Kontrolden Çıkan Araç Önce Dolmuşa Sonra Ağaca Çarptı!
İçeriği Görüntüle

Bir Ayda 63 Kişi Türkiye'ye Getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Eylül-23 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 33 kişi ile ulusal seviyede aranan 30 kişi yakalandı. Toplam 63 kişinin Türkiye'ye iadesi sağlanırken en fazla iade Gürcistan'dan gerçekleştirildi. Açıklanan verilere göre Gürcistan'dan 49, Almanya'dan 5, Yunanistan'dan 3 ve Kırgızistan'dan 2 kişi Türkiye'ye getirildi. Bulgaristan, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Karadağ'dan ise birer kişinin iade edildiği belirtildi.

Survivor Hikmet Ve Cengizhan Yurdutek Listede

Türkiye'ye getirilen kişiler arasında televizyon dünyasından tanınan isimlerin de bulunması dikkat çekti. Survivor yarışmasıyla tanınan Hikmet Tuğsuz ile Sıfır Bir ve Kıyma yapımlarında rol alan Cengizhan Yurdutek'in iade edilen isimler arasında olduğu bildirildi. Yurdutek'in Karadağ'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği haberleştirilirken, Tuğsuz'un hangi ülkeden iade edildiğine ilişkin bilgilerde netlik bulunmuyor.

Cengizhan Yurdutek Hakkındaki Suç Kayıtları

Cengizhan Yurdutek'in suç kayıtları arasında kasten yaralama suçundan iki kayıt, basit yaralama ve yasaklı madde ticareti yapma veya sağlama suçlarına ilişkin kayıtlar bulunduğu aktarıldı. Yurdutek'in Türkiye'ye getirilmesinin ardından yürütülecek adli işlemlere ilişkin ayrıntılar ise açıklanan bilgiler arasında yer almadı.

Bakanlıktan Uluslararası Operasyon Açıklaması

İçişleri Bakanlığı, yurt dışında haklarında arama kararı bulunan kişilerin yakalanması ve Türkiye'ye iade edilmesi için ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapıldığını bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili birimleri ve Adalet Bakanlığının koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 63 kişinin ülkeye getirildiği açıklandı.