İYİ Parti Eskişehir Milletvekilli Arslan Kabukcuoğlu, üniversitelerde uzaktan eğitim kararına ilişkin “Eğitim, gencin sosyal sermayesini tamamlamasıdır. Hükümet ise basit bir yatak hesabıyla gençlerin geleceğini yok etmektedir. Hükümetin bu kararına şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Hükümet her defasında eğitime balta vurmaktadır. Her defasında cehaleti yüceltmeye çalışmaktadır. Dünyada cehalet sayesinde kalkınmış bir ülke yoktur” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekilli Arslan Kabukcuoğlu, üniversitelerde uzaktan eğitim kararıyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

YÖK’ün 11 Şubat 2023 tarihinde örgün eğitimin uzaktan eğitim olarak devam etmesi yönünde karar aldığını hatırlatan Kabukcuoğlu, böylece tüm Türkiye’de, yükseköğrenim yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesinin düşünüldüğünü belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ordusu Sakarya'ya çekilirken dahi Maarif Kongresi'ni topladığını kaydeden Kabukcuoğlu, "AK Parti ise depremi bahane ederek tüm ülkede gençleri cahil bırakmaya çalışmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

JAPONYA ÖRNEĞİ VERDİ

"Türkiye’de durum atom bombası atılmasından daha mı kötü" diye soran Kabukcuoğlu, 2. Dünya Savaşı'nda Hiroşima’ya atılan atom bombasından 1 ay sonra Japonya hükümetinin eğitime devam etme kararı aldığını vurguladı. Kabukcuoğlu, "Ülkemizi yönetenler 100 yıl önceki dünyadan maalesef daha geri bir görüşe sahipler" dedi.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ BİR YANA…”

Deprem bölgesindeki vatandaşların memleketlerine yakın olan öğrenci yurtlarını tercih edeceğini ifade eden Kabukcuoğlu, "Deprem yöresinde okuyan 337 bin öğrencimiz bir yana, deprem yöresinden olup da başka şehirlerde okuyan 300 bin gencimizin ne yapacağı düşünülmemiştir. Deprem bölgesindeki imkanların sınırlılığı ortadayken, deprem bölgesine gelmek zorunda kalan 300 bin gencimizin durumu dikkate alınmalıdır" diye ekledi. 

Alternatifi olmayan durumlarda uzaktan eğitimin gerekli olduğunu pandemi örneğini vererek anlatan Kabukcuoğlu, "Deprem nedeniyle uzaktan eğitim tercihi hükümetin eğitime ne kadar şaşı baktığının belirtisidir" değerlendirmesini yaptı.

“HÜKÜMET YATAK HESABIYLA GENÇLERİN GELECEĞİNİ YOK EDİYOR”

Kabukcuoğlu, "Konunun uzmanları, ‘eğitim sadece mesleki yeterliliğin gelişmesi için değil, aynı zamanda gençlerin gelecekteki kimlik, kişilik ve duygusal ihtiyaçlarını karşılama alanıdır’ demektedirler. Eğitim, gencin sosyal sermayesini tamamlamasıdır. Hükümet ise basit bir yatak hesabıyla gençlerin geleceğini yok etmektedir. Hükümetin bu kararına şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Hükümet her defasında eğitime balta vurmaktadır. Her defasında cehaleti yüceltmeye çalışmaktadır. Dünyada cehalet sayesinde kalkınmış bir ülke yoktur" diye konuştu.

“TEK ADAM SİSTEMİNİN ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ NOKTA”

850 bin kişilik kapasitesi bulunan yurtlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre 250 bin depremzede yerleştirildiğine dikkat çeken Kabukcuoğlu, "AK Parti hükümetinin, tek adam rejiminin ülkemizi getirdiği nokta budur. Attığı taş, ürküttüğü kurbağaya değmemektedir" dedi.

“HÜKÜMET ÜNİVERSİTELERE ENGEL OLUYOR”

Kabukcoğlu, "Hükümet tek düze cahillik konusunda kararlıdır. Bazı vakıf üniversiteleri yüz yüze eğitime hazır olduklarını söyledikleri halde, öğrenciler yüz yüze eğitim almak istediklerini söyledikleri halde hükümet bunlara engel olmaktadır. Hükümet, imkanları olan üniversitelerin çalışmasını durdurmaktadır” dedi.