Yozgat Şefaatli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenciler tarafından kurulan Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu üyeleri, kaldıkları yurt ve okul yemekhanesine, artan yemeklerin biriktirilmesi amacıyla kovalar yerleştirdi. Öğrenciler, tabaklarında kalan yemekleri bu kovalara bırakıyor. Topluluk üyeleri, kovaları topluluğun akademik danışmanı ve Okul Müdürü Mertcan Arıtürk gözetiminde sokak hayvanlarının bulunduğu alanlara taşıyarak beslenmelerini sağlıyor.  

“2 YILDIR SOKAK HAYVANLARINA DESTEK KAMPANYAMIZA DEVAM ETTİRİYORUZ”

Şefaatli Meslek Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi ve Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu akademik danışmanlığını Mertcan Arıtürk, “Kurmuş olduğumuz Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu vasıtasıyla öğrencilerimizle birlikte üniversitemiz Rektörlüğü’nün de desteğiyle 2 yıldır sokak hayvanlarına destek kampanyamızı devam ettiriyoruz. Öğrencilerimiz, yemekhanemizde çıkan yemeklerin israf edilmemesi adına, gıdada geri dönüşüme destek olarak, çöp yerine sokak hayvanlarına gidecek olan kovalara bırakıyorlar” dedi.

Arıtürk, kovalarda biriken yemeklerin gönüllü öğrenciler tarafından toplanarak, hayvan barınağı ve Şefaatli’de belediyemizin zabıtalarıyla birlikte kurdukları 2 adet yemek istasyonuna götürdüklerini söyledi.

“GIDADA SIFIR ATIĞA DESTEK OLUNUYOR”

Arıtürk, sokak hayvanlarının şehir merkezi çevresindeki alanlarda beslenmesiyle, doğal ortamda kalıp yaşamlarını devam etmelerinin de sağlandığını bildirdi. Arıtürk, şöyle konuştu:

“Sokak hayvanlarının, hem böylelikle şehir içerisinden uzaklaştırılması, insan sağlığı ve hayvan sağlığı açısından sağlanmış oluyor hem de bununla birlikte sokak hayvanlarının da şehir içerisinde olmadan şehir dışı çeper dediğimiz alanlarda kentin dış bölgelerinde sosyal yaşamlarına, hayatlarını sürdürebilmeleri destek sağlanmış oluyor. Bu sayede aynı zamanda öğrencilerimiz gıdada sıfır atığa destek sağlamış oluyor ve israfın da önüne geçilmiş oluyor. Öyle ki baktığımız zaman haftalık düzenli periyotlarda öğrencilerimiz 2-3 kova yemek getiriyorlar. Bizim öğrenci sayımız ve yenilen yemek miktarına baktığımız zaman 2-3 kova çok büyük bir rakam halinde aslında. Görünen o ki yemek israfı aynı zamanda sokak hayvanlarına bir destek olabilme noktasında projemiz gelecek senelerde de devam edecek. Öğrencilerimiz bu sayede sosyal farkındalık yaratmış bir birey olarak mezun oldukları zaman da gittikleri kurumlarda aile yaşantılarında, sosyal yaşantılarında bu tür şeylere dikkat edecekler. Amacımız bu.”

“BÜTÜN AMACIMIZ SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLMAK”

Laborant Veteriner Sağlık Bölüm birinci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Erdoğan, “Bütün amacımız sokak hayvanlarına destek olmak. Kış aylarında yaz aylarında aç kalan sokak hayvanlarına destek atmak zorundayız. Türk milleti olarak öncelikle bizim vazifemiz budur. Açıkçası ben bunu kendime benimsemiş bir insanım. Ben bunun olmasını isterim. Sadece biz değil, bunu evde yaşayan insanlar bile sokak hayvanlarına yardım etmek zorunda bence. Ben bu kanaatteyim” diye konuştu.

Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü öğrencisi Betül Şimşek ise, “Sokak hayvanlarını çok seviyoruz. Onları günlük olarak, sokak hayvanlarını bu şekilde getirip, besliyoruz” ifadelerini kullandı.