Özel harekât polisi bölgede teyakkuz halindeyken, kimliği henüz tespit edilemeyen ve metrobüse bıçakla bindiği belirtilen şahıs polis ekipleri tarafından ikna edilerek gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre Haramidere durağındaki metrobüste bulunan bir kişi, içerideki yolcuları alıkoydu. Bir süre sonra yolcuları ve metrobüs sürücüsünü araçtan indiren şüpheli, kendisini aracın içine kapattı.

Kişinin araç içinde kendisine zarar verdiği öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edilerek durak boşaltıldı.

Yaklaşık yarım saat önce rehine krizi yaşandı. Özel hareket polisi hazır bekliyor. Metrobüsün şoförünü rehin aldı. Metrobüsün içinde yolcuların olup olmadığı bilinmiyor. Tam kapanma nedeniyle içeride az yolcu olabileceği tahmin ediliyor. Çünkü şoförü rehin alıyor bu şahıs. İkna çalışmaları şu dakikalarda hâlâ devam ediyor. Bölgede polis ekipleri adeta teyakkuz halindeler. Bölgede ekipler profesyonel şekilde yaklaşıyorlar, bu şahısla temas kurulmaya çalışılıyor.

İkna çalışmaları başarıyla sonuçlanıyor olabilir. Bölge adeta abluka halinde, kimse yaklaştırılmıyor. O kişinin ikna edildiğini söyleyelim. Yeni bilgileri de aktaralım, bıçakla biniyor metrobüse o şahıs. Kendine zarar vermekle tehdit ettiğini ifade edelim.

Polisler bu kişiyi yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Başta sükunetle dinlemeye çalıştı polis ekipleri. Ne yapacağı kestirilemiyor, dolayısıyla etkisiz hale getirildi. Bir arbede halinin olduğunu belirtelim. Şahıs ambulansa bindirildi.

Elindeki kesici aletle kendisine zarar vermeye başlıyor, olay gelişmeye başlıyor. Metrobüs şoförü aracı Haramidere durağında durdurup hemen polise haber veriyor. Polis ekipleri Ali K.'yı metrobüsten çıkartıyor. Metrobüs şoförünün sağlık durumu gayet iyi, yaralanan yok. Bölgedeki ekiplerin son derece profesyonel yaklaşımıyla bu kriz sona erdi.

Şu an metrobüste kimse yok, o anlarda da yoktu.