Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları düzenledikleri peş peşe hava herekatları ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. TSK'dan yapılan açıklamda Siirt'in Eruh ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 12 terörist etkisiz hale getirlidi. Hakkari kırsalına yapılan  hava harekatında ise üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki üç terörist öldürüldü.

VALİLİK: BÜYÜK BİR SALDIRI HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI 

Siirt Valisi  Ali Fuat Atik, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek  ve İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan ile Valilikte düzenlediği basın  toplantısında operasyona ilişkin bilgi verdi. Atik, yapılan çalışmalar sonucunda dün terör örgütü PKK mensuplarından  oluşan iki farklı grubun büyük bir saldırı hazırlığı için Eruh ilçesi kırsalında  toplantı yapacağı bilgisi üzerine söz konusu bölgede operasyon başlatıldığını  söyledi.  Atik, bölgede arama faaliyetinin devam ettiğini belirterek, şu  değerlendirmede bulundu: "3. Komando Tugay Komutanlığı başkanlığında oluşturulan Müşterek  Harekat Merkezi koordinesinde jandarma özel harekat timleri, güvenlik korucuları  ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar tarafından insansız hava aracı  (İHA) destekli müşterek operasyon kapsamında 14 kişi olduğu değerlendirilen örgüt  mensuplarının tespit edilmesine müteakip F-16'larla yapılan hava harekatında şu  ana kadar 2'si kadın 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 2 M-16, 2  kaleşnikof piyade tüfeği, kanas ile el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmat  dolu çantalar ele geçirildi. Terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam  edecektir."

3 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 9 terörist etkisiz hale getirlidiği haberinin ardından bir gelişme daha yaşandı. Yapılan basın açıklamasıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısının 12'ye yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"16 Eylül 2017 günü Eruh ilçe kırsalında büyük bir eylem hazırlığında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak, İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri, Güvenlik Korucuları ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar ile İnsansız Hava Araçları (İHA) destekli müşterek operasyonda; (14) kişi olduğu değerlendirilen Bölücü Terör Örgütü gurubunun tespit edilmesine müteakip, F-16’larla yapılan hava harekatı neticesinde: (3) terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiş olup, böylece etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu sayısı (12)’ ye ulaşmıştır.

Bölgede geniş çaplı operasyon ve arama/tarama faaliyetleri devam etmektedir.

Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

4 TERÖRİST TESLİM OLDU 

Yine bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan  dört terörist ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.Silopi'deki operasyonlarda iki el yapımı patlayıcıyı imha eden  güvenlik güçleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ise bir sığınakta  çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi, bir el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale  getirdi.

ÇATIŞMADA BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

Hakkari Valiliği Alandüzü Nirik  Deresi bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Kaynak: Milliyet