Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi

Adalet Bakanlığı'nda önemli değişikliklere neden olan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararnameyle üst düzey atamalar gerçekleştirilirken, bazı birimlerde görevden alınmalar da yaşandı.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Cihan Yıldız, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Yılmaz, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'ne Hakan Öztatar, Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Ökmen, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne Enis Yavuz Yıldırım, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne Günay Albayrak, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne Ömer Serdar Atabey, Personel Genel Müdürlüğü'ne Turan Kuloğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Serdar Ateş, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'ne Servet Gül ve Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Tahir Hırslı atanırken, İnsan Hakları Dairesi Başkanı Hacı Ali Açıkgül ve İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu görevlerinden alındı. İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı'na Abdullah Aydın, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'na ise Hasan Özçelik getirildi. Bu değişiklikler, Adalet Bakanlığı bünyesindeki önemli görevlerdeki isimlerde bir dönüşümü beraberinde getirdi.