CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce şu ifadeleri kullandı;

“Gündoğdu etabını 3’e böldük. Bir tanesine de başladık. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1500 konut üretmiş olacağız. Mülkiyet problemlerini yüzde 94-95 oranında hallettik. Kolay bir şey değildi. Tapuların önemli bir kısmı bize geçti. Etap etap inşaatlara başlayacağız. 60 konut başladı. 110 konut için ihale yapılacak. Çevreyolunun sol tarafında da konutlar yapacağız. Toplam 1500 konutu yapacağız. Başarılı bir proje oluyor. Hiçbir mecburiyetimiz yokken kentsel dönüşüm yapıyoruz. Çevre yolunun yanında böyle kötü bir görüntüye sahip bir alanın olmasını istemedik.

Porsuk Çukur Çarşı'dan başlayan bir bölgede dönüşüm alanımız var. İmar planını yaptık. Girişimciler ile mülkiyet sahipleri kendi aralarında anlaşacaklar ve dönüşümü yapacaklar. Oranın planını yapıp çekildik. 1999 yılından beri ciddi bir dönüşüm yaşandı. Pek çok bina dönüştü. 8 mahallelik bir bölgede sıkıntı var. Bakanlık afet riskli alan olarak ilan etmişti. Hukuki davalar nedeniyle dönüştürülemedi ve büyük bir fırsat kaçmış oldu.

Kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlıyoruz. Bütün şehir nasıl dönüşmeli o yer alacak. Bütün şehri kapsayan bir belge olacak. Sıkıntıların olduğunu biliyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası da biliyor. Mimarlar Odası da biliyor. Sorunlu yerleri biliyoruz. Çok ivedi çalışmalar yapılması gerekiyor. Buraları dönüştürmek lazım. Bakanlığın afet riskli yerleri ilan edip ada bazında çözmek gerekiyor. Açıkçası çok iyi planlama yapılması gerekiyor."