CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce şu ifadeleri kullandı;

"Eskişehir’de zamanında otopark planlamaları zamanında yapılmış. Otopark konusu büyük ölçüde ilçe belediyelerini ilgilendiriyor. Millet bahçesinin altına otopark yapıldı. Geçen gün gittim çok fazla dolu değildi. Halkımız otopark ücretlerini yüksek buluyor. Otopark ücretleri konusunda düzenleme yapılmalı.

Eskişehir Dolmuş Hatlarında Değişiklik: Yeni Güzergahlar Açıklandı Eskişehir Dolmuş Hatlarında Değişiklik: Yeni Güzergahlar Açıklandı

Park et devam et uygulamasını hayata geçirmek istiyoruz. Şehir merkezine yakın bir konuma aracı ile gelecek vatandaş ve devamında toplu taşıma ile devam edecek. Eskişehir için avantajlı bir çalışma olacak. Bunu ilk etapta bazı noktalarda denemek istiyoruz.

Merkezi çok sıkışık bir şehiriz. Trafik açısından ciddi bir soruna sebep oluyor. Bu sıkışıklığı dağıtmak adına önemli çalışmalar yapacağız. Batıkent, Vadişehir gibi mahallerde çarşı ortamı yaratamadık. Bu sebeple herkes merkeze gelmek istiyor. Sultandere de merkez haline gelemedi. Bu noktalarda sosyal faaliyetler ve ticareti alanlar yaygınlaşırsa, yani merkeze dönüşürse merkezimizdeki sıkışıklık da rahatlayacaktır."