AK Parti Eskişehir İl Milletvekili Ayşen Gürcan şu ifadeleri kullandı;

"Nasıl ki 2023 yılı tarihte 14 mayıs ve 28 mayıs seçim zaferlerimiz ile anılan bir yıl olacaksa, tıpkı bunun gibi 2024 senesi de Cumhur İttifakının 31 Mart seçimleri zaferi ile anılan bir yıl olacaktır. Bu çerçevede partimiz ülkede istişare kültürünün en geniş ve en etkin şekilde uygulandığı tek siyasi teşekkülü olarak, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmayı hedefliyor.

Belki diğer şehirler için aday belirleme süreci zor geçmiş olabilir. Ama Eskişehirde bu süreç hamdolsun çok güzel geçti. Eskişehir’in ihtiyaçlarını bilen, şehrin tüm sorunlarına vakıf, bu şehrin evladı Nebi Hatipoğlu bey ile belediyeciliğin nasıl yapılacağını inşallah tüm Eskişehir görecek.

Bunun yanında Eskişehirde diğer partilerin bir aday belirleme sıkıntısı sürecini hep birlikte seyrediyoruz. Bizim kimsenin yaşıyla bir alıp veremediğimiz yok, büyüklere saygı bizim kültürümüzden gelen bir ahlakımızdır ama sözde yenilik diyerek harekete geçenlerin gelip dolaşıp ulaştığı yeri birlikte gözlemliyoruz.
 

Biz milletimize rüştümüzü yerel yönetimlerde de ispat etmiş bir partiyiz. Yerel yönetimlerde AK Belediyecilik bir referans noktasıdır. AK Parti hareketi olarak da sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında mahalli idarelerde elde ettiğimiz başarılardan aldığımız ilhamla ülke yönetimine talip olduk ve şehirlerimizin makus talihlerini nasıl tersine çevirdiysek, her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir yaptıklarımızla bambaşka bir Türkiye inşa ettik.
Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhur İttifakı'yla da Meclis'te çoğunluğu elde ederek, milletimizden yetki aldık. Ama şunu unutmayalım, merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki çalışmalarla birleştirmeden Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz eksik kalır.

Şimdi birilerinin ideolojik dayatmaları ve korku siyasetiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu ideolojik belediyeciliğe, bu beceriksiz belediyeciliğe, bu heykel belediyeciliğine mecbur değilsiniz. Kimse hizmetsizliğe mahkûm değildir. İşte bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın değimi ile kendini değil kentini düşünen, laf değil proje üreten, bahane değil çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran, kibirle değil, tevazuyla hareket eden velhasıl kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin ve orada yaşayanların gündemiyle yatıp kalkacak, kendini şehrine hizmet etmeye vakfedecek bir belediye başkan adayıyla karşınızdayız.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nebi Hatipoğlu ve önümüzdeki haftalarda ilan edilecek ilçelerde de en yüksek oyu alarak kazanacak adaylarımızla birlikte çok güçlü bir ekip halinde 31 Mart'a kadar 'Durmak yok yola devam.' diyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla birlikte Allah’ın yardımı hemşerilerimizin de desteği ile başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere 14 ilçe belediyemizi de eser ve hizmet belediyeciliği ile buluşturmaya kararlıyız. Buradan hep birlikte söz verelim, 31 Mart akşamı Eskişehir’in balkon konuşması programında buluşmak üzere…"