Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Gençlik Haftası kapsamında Odunpazarı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Geleneksel Okçuluk Turnuvası ve fidan dikim etkinliğine katıldı. 

Gürcan’ın programına, Gençlik Spor İl Müdürü Osman Ercan ve Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin eşlik etti. Gürcan, Eskişehir’deki kültürel çeşitliliğin etnospora katma değer sağlayacağına dikkat çekerek ayrıca Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Prof. Dr. Gürcan, katıldığı Okçuluk Turnuvası’nda şu sözleri dile getirdi:

“Türkiye’de etnospor kültürü hem çok zengin hem de birçok imkânı içerisinde barındıran bir spor dalıdır. Hükümet olarak da özellikle son 15  yıl içerisinde uluslararası çalışmalarımızla bu kültürü ileri bir seviyeye taşıdık. Bu kapsamda vekiliniz olarak Eskişehir’in kültürel yapısını etnospora yansıtmak için gerekli çalışmaları hep beraber sürdüreceğiz. Çünkü bu bölge etnospora katma değer sağlayacak bir potansiyele sahip. Özellikle atçılık ve okçuluk branşlarında gerçekleştirebileceğiz çalışmalar için gerekli altyapı imkânlarımız mevcut. Kentin çok güzel bir gençlik merkezi var. Başarılı neticeler alındığını da duydum. İnşallah bundan sonra da etkin bir şekilde dikkat çeken işlere imza atacağız.”

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Gürcan, “Spor adına güzel etkinliklere ve başarılara yol açmak bizim görevimizdir. Eskişehir’de bu imkânı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten sporun toplumla bütünleşmesini sağlamada etnospor önemli bir değere sahiptir. İlaveten diğer spor dallarımızla da sağlıklı zihinler ve sağlıklı vücutlarla milletimizin medeniyet seviyesini ileri bir seviyeye taşıyoruz. Bu açıdan biz spora ne kadar katkı verirsek o kadar bize geri dönüşü olacaktır. Gençlerimizin gözündeki ışığı görüyorum ve onlara çok güveniyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek Deneyap Teknoloji Atölyesi’ndeki çalışmaları inceleyen Prof. Dr. Gürcan,  projede eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle sohbet ederek programını sonlandırdı.