Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye’de düzenlenen operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lira olan 106 kilogram kokainin ele geçirildiğini açıkladı. Uyuşturucunun uluslararası bir ticaret ağına ait olduğu belirtildi.
Uluslararası Operasyonla Uyuşturucuya Darbe
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon; İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Panama Bandıralı Gemide Ele Geçirildi
Yapılan açıklamaya göre, Panama bandıralı bir gemide tespit edilen 106 kilogram kokain, düzenlenen operasyonla piyasaya sürülmeden önce ele geçirildi. Uyuşturucunun yaklaşık 500 milyon lira değerinde olduğu bildirildi.
“Zehir Tacirlerine Sıfır Tolerans” Vurgusu
Bakan Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kritik operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Gürlek operasyona ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi:
‘’Zehir tacirlerine geçit yok! Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve MİT Başkanlığımızın etkin iş birliğiyle, uluslararası uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurulmuştur.
Panama bandıralı bir gemide ele geçirilen, piyasa değeri yaklaşık 500 milyon TL olan 106 kg kokain, devletimizin güçlü koordinasyonu sayesinde düzenlenen başarılı operasyonla sokaklarımıza ulaşamadan engellenmiştir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu "Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans" ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!’’