Sanan, özellikle bin liranın altında satılan baklavaların kalitesiz olabileceğini ve tüketilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Baklavayı yediğinizde eğer su içme ihtiyacı duyuyorsanız içinde glikoz bulunabilir. Glikoz, boğazı yakabilir. Oysa sağlıklı bir üründe su içme ihtiyacı duymazsınız" diyor.

Baklava seçiminde önemli kriterlerden bahseden Sanan, "Baklavanın altın sarısı renginde olması ve oklavayla inceltilmiş olması gerekiyor. Ayrıca kokusuna da dikkat edilmeli; tereyağı ve fıstık kokusu alınmalı. Ucuz baklavalar genellikle bu özellikleri taşımaz. Kaliteli bir baklava için Antep fıstığının maliyetleri ve üretim sürecindeki titizlik önemlidir" şeklinde konuşuyor.

Bayramda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Sanan, vatandaşların sağlık sorunları yaşamamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. "İlk hasat edilen taze Antep fıstığı ile yapılan baklavaların görüntüsü ve lezzeti kaliteyi belli eder. Sıcak havalarda hafif tatlı tercih edenler için şöbiyet gibi seçenekler de mevcut" diyen Sanan, sağlıklı ve güvenilir tatlı tüketimi için bu ipuçlarının önemine değiniyor.