HAVAİ FİŞEK YASAKLANMALI

Sakarya Hendek’ta yaşanan havai fişek patlamasıyla ilgili konuşan BBP Lideri Destici “Geçen hafta Sakarya Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında çıkan yangın neticesi 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Biz de olay yerini ziyaret ettik. Cenaze namazlarına katıldık. Yaralıları hastanelerde ziyaret edip bilgi aldık. Bu vesile  artık düğünlerde , törenlerde , eğlencelerde , asker uğurlamalarında bu fişeklerin kullanılmasına yasak getirilmelidir diyoruz. İçerdiği kimyasalların , ağır metallerin, zehirli gazların havaya karışarak suyu ve toprağı kirletmesinin ötesinde sadece kuşlara verdiği zarar bile keyfi kullanımının yasaklanması için yeter.” şeklinde konuştu.

”IRAK’TA TÜRKMEN BAKAN OLMALI”

Irak’ta hükümet oluşturma çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Destici “Irak’ta Meclis’in Başbakan’a TÜRKMEN TOPLUMU için bakanlık kurulmasıyla alakalı yetki vermesine rağmen adım atılmaması, Anayasa hükmüne rağmen kabinede TÜRKMEN bakan olmamasını anlamsız buluyoruz. Türkmen bir bakan atamasını bekliyoruz.” dedi.

“AYASOFYA İBADETE HEMEN AÇILMALIDIR”

Son günlerde batı ülkeleri başta olmak üzere dünya devletlerinden gelen açıklamalara da sert çıkan BBP Lideri Destici “Bugünlerde daha iyi müşahade ediyoruz ki hükümetimizin Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili irade beyanı ve girişimi EHLİ SALİBİN topyekun itirazlarına sebep olmuştur.  Büyük Birlik Partisi olarak bizler her plartformda ifade ettik Ayasofya bir tehire meydan vermeden hemen açılmalıdır. AYASOFYA’nın ibadete açılması kararını verecek olan yüksek mahkeme üyelerinin adaletten yana hüküm vereceklerinden şüphemiz yoktur.
Siyasi sebeplerle hüküm veren yargı mensuplarını tarih hatırlamamış bu milletin vicdanında unutulmuşlardır
Yassıada mahkemeleri hakimleri (Salim BAŞOL, Ömer EGESEL)12 Eylül savcıları(Nurettin SOYER)bunlara en güzel örneklerdir.” sözleriyle Ayasofya kararının önemine dikkat çekti.

Geçen hafta milli savunma bakanımız sayın Hulusi AKAR ve Genelkurmay başkanımız sayın Yaşar GÜLER’in LİBYA ziyaretini önemsiyoruz.

“SOSYAL MEDYA’YA ÇEKİ DÜZEN VERİLMESİ ŞART”
Tartışılan Sosyal Medya düzenlemesi konusunda da görüşlerini paylaşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici “Sosyal medyaya bir çeki düzen verilmesi noktasında aklı başında herkesin ortak mutabakatı var. Fakat bu sorunun yasak konularak çözülmeyeceği noktasında da ciddi bir mutabakat var. Herkes bir yasaktan bahsediyor. Teknoloji, iletişim ve bilişim alanlarında konulan yasaklardan medet umulmayacağı bir gerçek. Artık hemen hemen herkeste akıllı telefon var ve bu sosyal ağlar bu telefonlarda kurulu geliyor zaten. Smart TV adı verilen akıllı TV’lerde de durum böyle… Bir de çeki düzen verilmesi hususunda ve güvenlik-özgürlük sarmalı noktalarında ciddi tartışmalara neden olan sosyal medya ve paylaşım uygulamalarının uluslararası bir denklemin unsuru olduğunu unutmamak lazım. Düzenleme yapılırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli husus bu. Erişime engellenen uygulamaları erişime açabilecek yazılımları da üretenlerde bu küresel bilişim mecralarıdır… Yasaklama başlığı altında sert hamleleri yapmadıktan sonra her yasağın bir açığı oluşturulacaktır. Lakin bu tür hamleler toplumsal kutuplaşmayı, keskin ayrışmayı körükler. Ülkenin itibarına zeval verir. Daha da ötesi bu konularda ülkemizi dış müdahalelere açık hâle getirir.  Sosyal medyanın edepsizliğinden, herkese yönelik ağır hakaretler, mesnetsiz iddialar, yalanlar, iftiralardan hemen hemen her aklı başında erdemli sosyal medya kullanıcı rahatsız. Bu işlere bir çeki düzen verilmesinden ve kötü fiilleri işleyen kullanıcılara ve sanal ortamın paralı askerleri trol ordularına adil bir ceza mekanizması getirilmesinden yanayız.
Uluslararası Sosyal medya kuruluşlarının temsilcileriyle temasa geçilmeli ve bu süreçte onları da çözüm odaklı işlere ortak etmeliyiz…

Sosyal medya kimsenin bir başkasının başına gelenden ötürü “oh olsun” denilen mekânlar olmaktan çıkarılmalıdır. Bu olmazsa bugün “oh olsun” diyenlerin de başına aynı şeyler gelecektir. Adalet; tarafların bencilliğinden bağımsız olarak hakkaniyetin sağlanmasıysa eğer, kamuoyunda tartışılmaya başlayan bu problemli alanın üstesinden gelme süreci bir fırsattır.  Yapıcı ve yol gösterici bir misyonla muhalif düzlemde siyaset yapan bizlere düşen görev ise; önerilerimizi sunmak, bu hususta işletilen sürecin adaletin hakkaniyetle uygulanıp uygulanmadığını denetlemek ve takip etmektir.” ifadeleriyle olumlu muhalefetin önemine de vurgu yaptı.