Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp şu ifadeleri kullandı;

Beylikova’da çiftçilerimiz için tarım alanlarında kullanmaları için baraj yaptık. 2021 yılı içinde biz bu barajı devir aldık. Bu baraj 1995 yılında yapımı başlanıp 20 sene kullanıma bazı sorunlardan dolayı açılamamıştı. Beylikova Belediyesi olarak Devlet Su İşleri Müdürlüğüyle konuşarak büyük destek aldık ve bu barajı devir aldık.

Pompalama sistemiyle kışın suyun birikmesini yazın çiftçilerimizin tarım alanında kullanmasını sağlıyoruz. 23 bin kurak tarım alanımız vardı. Devir aldığımız ve boşa akan suyu pompalama sistemiyle kuru tarlalara su getirdik.Tarım alanlarına kartlı sayaç sistemi getirdik. Çiftçilerimiz kartlarını okutarak tarlalarını suluyor. Yapılan araştırmalara göre hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde çiftçilerimizin yıllık geliri 14 kat arttı.

10 yıldır güneş enerjisi sistemleriniz sayesinde kendi enerjimizi üretebiliyoruz. Şimdi yenilerini yapacağız. 3 bin 500 megabaytlık alanımız var. İmar çalışmalarını yaptık. Dünyada ki en kıymetli 3 şeyi ilçemizde aktif olarak kullanıyoruz. Güneş enerji sistemi ile boşa akan suları depolayıp 23 bin kurak tarım arazisini tarıma açtık. Beylikova Belediyesi olarak çok mutluyuz. Biz ilçemizde su akar Türk bakar sözünü değiştirdik. Artık su akar Türk yapar oldu.”